Попередні результати: стало відомо, хто переміг у конкурсі Громадського бюджету

Львів IT
Львів / фото з сайту Relocatetolviv

Вчора завершилося голосування за проєкти Громадського бюджету, які реалізовуватимуть у 2021 році.

Остаточні результати у мерії обіцяють оприлюднити сьогодні до кінця дня, втім попередні уже відомі.

Як розповів керівник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, за великі та малі проєкти проголосувало 103 825 мешканців Львівської ОТГ, які віддали 165 514 голосів. При цьому, більшість мешканців голосували через Bank ID.

«Вчора вночі ми отримали новий рекорд Львова за кількістю осіб, які взяли участь в голосуванні за Громадський бюджет. Він становить 103 825 голосів. Це на 100 голосів більше, ніж минулого року, але це мегакруто, бо цього року був складний доступ у ЦНАПи через карантинні обмеження, і фактично 95% усіх голосів були зроблені через електронні засоби — смартфони, комп’ютери, термінали Приватбанку.

Ще один рекорд — це проєкт-переможець, який набрав найбільше голосів — понад 7 тисяч. Автор проєкту Наталя Ліпська. Йде мова про закупівлю обладнання для дитячої лікарні на вул. П. Орлика для лікування онкохворих дітей. Зараз ми ще ведемо підрахунок, та до кінця дня плануємо оприлюднити офіційні результати», — розповів Юрій Лукашевський.

За словами заступника керівника управління «Секретаріат Ради» Ореста Файфурки, переможцями серед великих проєктів є також мистецький центр на вул. Пулюя, проєкт про озеро Стосіка, облаштування озера в Горіховому гаю.

Серед малих проектів буде визначено по 10 проєктів у кожному районі.

«Найактивнішими традиційно були Шевченківський та Сихівський райони — 27% та 20% від загальної кількості. Також активно, як на перший рік, себе показали мешканці Львівскої ОТГ — проголосувало понад 7 тисяч осіб.

Найбільше голосували у перший і останній день. Першого дня було віддано понад 20 тисяч голосів, а в останній день віддали свій голос 18 тисяч осіб. У ЦНАПах цього року проголосувало лише 4% - це орієнтовно 4,5 тисячі людей.

Загалом буде зреалізовано як мінімум 70 проєктів. За рахунок того, що кошториси є різними, можливо, якась частина в районах буде більше 10 проєктів. Рейтинги ми оприлюднимо сьогодні.

Однак кінцеві результати повинні затвердити дві депутатські комісії: законності та бюджету. Також після цього перелік проектів-переможців затвердять депутати на пленарному засіданні своїм голосуванням», - розповів Орест Файфурка..

Як розповіла авторка проєкту, який набрав рекордну кількість голосів - Наталя Ліпська, секрет перемоги насамперед криється в ідеї.

«Секрет перемоги в тому, що ми горимо нашою ідеєю і працюємо над нею. Зараз хочемо допомогти в лікуванні онкохворих людей, і Громадський бюджет є сходинкою до реалізації цієї мрії. Хочемо, щоб діти отримували якісну медичну допомогу тут, вдома. Ми маємо хороших фахівців онкологів, нейрохірургів, маємо хорошу співпрацю з лікарями із-за кордону, нам бракує лише обладнання», - розповіла Наталя Ліпська.

На реалізацію громадських проєктів у бюджеті міста передбачено 58 млн грн.

Результати конкурсу ще мають затвердити дві депутатські комісії, а потім сесія міської ради. У мерії кажуть, що малі проєкти-переможці будуть реалізовані впродовж наступного року. Натомість реалізація великих проєктів може потребувати більше часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: