Ще одна можлива вакцина від COVID-19 показала високу ефективність

вакцина ковід
Фото (ілюстративне), взяте з відкритих джерел

Потенційна вакцина від COVID-19 американської фармацевтичної компанії Moderna показала високу ефективність на рівні 94,5%. Даний показник досягнутий в ході третьої фази випробувань.

Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії, - пише РБК-Україна.

Повідомляється, що у випробуваннях в США взяли участь понад 30 000 осіб. В ході вакцинації на проміжному етапі COVID-19 виявили у 95 осіб. При цьому 90 випадків припали на контрольну групу, якій вводили плацебо.

Таким чином, серед тих, хто справді був вакцинований, заразилися тільки п'ять чоловік. І навіть у цьому випадку захворювання у них протікало в легкій формі.

«Це поворотний момент в розробці нашої вакцини. Результат проміжного аналізу дав нам перше клінічне підтвердження того, що наша вакцина може запобігати захворювання COVID-19, в тому числі у важкій формі», - заявив гендиректор Moderna Стефан Бансель.

У компанії стверджують, що учасники випробувань перенесли вакцинацію без серйозних побічних дій. Але частина випробовуваних скаржилася на короткочасні болі м'язах і суглобах, головний біль, біль і почервоніння шкіри в місці ін'єкції.

Moderna зазначає, що по мірі надходження даних оцінка ефективності буде змінюватися. Найближчим часом компанія звернеться в Управління з контролю за продуктами і ліками США за дозволом використовувати вакцину mRNA-1273 в надзвичайних ситуаціях.

Також вже заявлено про плани випустити до кінця року 20 млн дох вакцини для вакцинації в США. У наступному році планують випустити від 500 млн до 1 млрд доз.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про вакцину спільної розробки американської компанії Pfizer і німецької BioNTech. Україна вже знаходиться на фінальній стадії підписання договору на постачання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: