У МОЗ пояснили, коли оцінять дієвість «карантину вихідного дня»

карантин88

У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що поки зарано робити висновки щодо дієвості «карантину вихідного дня».

За словами заступниці очільника відомства Ірини Микичак, дієвість від впровадження таких обмежень будуть оцінювати за динамікою госпіталізації, а для цього необхідні показники щонайменше 10 діб.

«Ми оцінимо дієвість від карантину вихідного дня за динамікою госпіталізації — це не буде за сьогоднішніми показниками, для цього потрібно щоб пройшло принаймні 10-14 днів, і після оцінки того, як діє карантин вихідного дня, ми будемо пропонувати наступні кроки і наступні рішення», — пояснила вона під час брифінгу в понеділок, 16 листопада.

Микичак додає: основною метою запровадження «карантину вихідного дня» є зниження навантаження на медичну систему.

Нагадаємо, 11 листопада, уряд підтримав ініціативу МОЗ щодо впровадження в Україні «карантину вихідного дня». Йдеться про обмеження, які набирають чинності з 00.00 суботи, 14 листопада, та до 00.00 16 листопада включно.

Себто, працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки, ветмаркети та курсуватиме громадський транспорт. Натомість, всі види атракцій, заклади громадського харчування, великі ТРЦ обмежать у функціонуванні.

Щодо кав’ярень, ресторанів чи барів, то вони зможуть працювати лише «на виніс».

На думку Максима Степанова, це чудова альтернатива повному локдауну. До слова, попередньо відомо, що такий формат обмежень діятиме до 30 листопада, однак в уряді замислились над ймовірним продовженням, вже після кінця теперішнього місяця.

Наразі відомо, що адаптивний карантин триватиме до 31 грудня нинішнього року включно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: