Подорож до колективного несвідомого: львів’янам представили виставку відомого київського художника (фоторепортаж)

IMG_3029

Сьогодні, 17 листопада у Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького презентували новий проєкт «ENFANT TERRIBLE» київського художника Юрія Сивирина

Сьогодні, 17 листопада у Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького презентували новий проєкт «Enfant terrible» київського художника Юрія Сивирина

Юрій Сивирин — талановитий художник із впізнаваним почерком, особливою ідеологією і концепцією. Його твори є прикладом протидії фрагментарного мислення, що віддзеркалює заміну живої реальності на цифрову. Свій голос він проявляє через живопис. Протагоністами його творів стають виокремлені з безлічі контекстів герої і сюжети.

Проєкт «Enfant terrible» складається з трьох самостійних сюжетів:
Ватиканська лінія навіяна естетикою Паоло Соррентіно. У даному контексті Юрія Сивирина цікавить проєкція людини, що перебуває на межі культури і природи, культури і цивілізації.
Другий сюжет — інфанти — розгортається під впливом самодостатньої краси і майстерності Веласкеса.
Третя частина — проміжні роботи Юрія, що виконані на фотопапері. Вони не проєктують осмисленої філософії, а є радше інтроспекцією рефлексивних переживань художника щодо психоемоційних станів розкутості, тривоги, агресії й рівноваги.

Роботи Юрія Сивирина представлені у відомих колекціях Одеського художнього музею, Національного музею «Київська картинна галерея», Музею сучасного мистецтва Одеси та в приватних колекціях членів Клубу колекціонерів сучасного мистецтва України, а також у збірках відомих західних і вітчизняних колекціонерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: