Померла віце-президентка Світового Конгресу Українців Анна Кисіль

43d58d1-125869218-1010189896153620-6331967414923207442-n

Померла громадська діячка української діаспори в Канаді та меценатка Анна Кісіль — очільниця Світової Федерації Українських Жіночих Організацій та віце-президентка Світового Конгресу Українців.

Про це повідомляють на сторінці Diaspora.ua.

Про причину смерті наразі не відомо.

«Сумна неочікувана новина. Відійшла у засвіти відома громадська діячка української діаспори в Канаді, бізнесвумен та меценатка АННА КИСІЛЬ (Anna Kisil) - голова Світової Федерації Українських Жіночих Організацій та віце-президентка Світового Конгресу Українців», - сказано в повідомленні.

Пані Анна народилася у Яремче на Івано-Франківщині. Освіту та фах здобула у Львівському будівельному технікумі (цивільне будівництво) і Львівському політехнічному інституті, де отримала спеціальність інженера-викладача будівельних дисциплін.

З 1990 року пані Анна жила та працювала у Канаді, де їй вдалося розбудувати успішний бізнес -Мeest Corporation Inc. (доставка приватних та комерційних вантажів в Україну та інші країни), виробництво «Росан-Пак» (Україна), компанія Мeest Media, а також відомий в Торонто ресторан «Золотий лев» та банкетний зал «Княжий двір», де відбувається чимало заходів української громади.

Водночас з початку 2000-х років пані Анна була активною діячкою української діаспори - президенткою громадської організації «Четверта хвиля» та члекинею Ради директорів Конгресу українців Канади (відділ Торонто) і Ради директорів Світового конгресу українців (очолює Раду культури). А також пані Анна завжди щедро жертвувала кошти на розвиток української культури та освіти в Україні і діаспорі, зокрема фінансово підтримувала діяльність дитячих центрів в Україні, бібліотек, видавництв і різних проектів, доклала чимало зусиль до створення підручника «Крок 2» з української мови для діаспори, допомагала реалізовувати освітянські й культурні проекти Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків із діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

«Нещодавно ми писали про нагородження п.Анни державною відзнакою України - хрестом Івана Мазепи. Очевидно, повне усвідомлення нами її величезного внеску в розвиток української справи та гідне вшанування ще попереду. А наразі величезна кількість українців в Канаді, Україні, світових діаспорних організаціях, хто знав п.Анну у невимовному сумі через її раптовий відхід у кращий світ», - додають на сторінці Diaspora.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: