У львівській мерії нагадують про можливість самостійно регулювати опалення

jgfktyyz

У Львові з 16 жовтня розпочався опалювальний сезон. У залежності від температури зовнішнього повітря, тепловики здійснюють регулювання температури теплоносія — вдень можуть зупиняють об'єкти теплопостачання, або ж працювати на мінімальному режимі.

Проте, як наголошують тепловики, мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі, або встановити обладнання, яке буде автоматично регулювати тепло в будинку. На сьогодні 98% будинків мають побудинкові прилади обліку, що дозволяє регулювати подачу тепла безпосередньо у себе в будинку і економити кошти.

«Нагадуємо, що мешканці самі можуть регулювати подачу тепла в помешканнях. У нас 98% будинків мають побудинкові прилади обліку, що дозволяє регулювати подачу тепла безпосередньо у себе в будинку і економити кошти.

Однак, якщо мешканці не знають, як це правильно робити, то «Львівтеплоенерго» і «Залізничнетеплоенерго» готове надати своїх фахівців, які виїдуть на місце і дадуть всі необхідні консультації і роз’яснення», — повідомляють у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За інформацією тепловиків найпростіший спосіб регулювання подачі теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі. Робити це потрібно в такий спосіб:

при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6… +80С — повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);

при зниженні температури зовнішнього повітря нище +6… +80С подача теплоносія відновлюється.

Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку. Найкраще, коли ця особа живе в цьому будинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: