В Україні на вихідних можуть закрити частину банківських відділень

нбу

Голова Національного банку України Кирило Шевченко порекомендував банківським організаціям переглянути графіки роботи відділень у вихідні дні. Він запропонував закрити для приймання відвідувачів ті відділення, які знаходяться у великих торгових центрах або не є завантаженими.

Голова Національного банку України Кирило Шевченко порекомендував банківським організаціям переглянути графіки роботи відділень у вихідні дні. Він запропонував закрити для приймання відвідувачів ті відділення, які знаходяться у великих торгових центрах або не є завантаженими, - пише РБК-Україна.

Як Шевченко написав на своїй сторінці в Facebook, з введенням карантину вихідного дня в Україні не було рекомендацій про закриття банків і поштових відділень операторів.

«Національний банк України не вводив ніяких обмежень на роботу фінансових установ або проведення ними операцій. Ви можете без ускладнень отримати кошти з депозитів, взяти кредит, обміняти валюту, зняти готівку в банкоматі. Чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжували свою роботу і надавали громадянам можливість користуватися банківськими послугами», - повідомив глава Нацбанку.

Він дав рекомендації для банківських організацій про роботу у вихідні дні та порадив частину відділень закрити в суботу і неділю.

По-перше, потрібно дотримуватися в усіх банківських відділеннях необхідних заходів безпеки: приймати відвідувачів тільки в захисних масках, дотримуватися дистанції, проводити дезінфекцію.

По-друге, закривати ті відділення, які не завантажені або знаходяться у великих торгових центрах, які закриті на час карантину. Це важливий превентивний спосіб проти поширення коронавірусу.

По-третє, радимо громадянам не відвідувати відділення без крайньої потреби та вибирати онлайн канали обслуговування. Відвідування людних місць сьогодні ризиковано для кожного українця. Фінансові організації мають досить розвинені цифрові сервіси й можуть надавати послуги клієнтам у режимі онлайн. Необов'язково відвідувати відділення, щоб здійснити комунальні платежі, застрахувати майно або купити валюту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Укрпошта та Нова пошта зробили заяву у зв'язку з введенням карантину вихідного дня.

А також ми писали про те, що в уряді назвали нову умову для введення повного локдауну в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: