Які рулонні штори вибрати у ванну кімнату та на кухню

roletki-tkaninni-rulonni-shtori--359989b
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Рулонні штори при правильному виборі матеріалу та структури підійдуть для оформлення будь-якого приміщення – чи то дитяча, чи ванна кімната.

Професійні поради та рекомендації фахівців з вибору рулонних штор для ванної та кухні з урахуванням інтер'єру, віконного розташування, габаритів приміщення. Вибір рольштор для ванної кімнати. Особливості підбору ролет для кухні.

При виборі матеріалу та кольору рольштор потрібно орієнтуватися на дизайнерське рішення приміщення та його призначення.

Загальні рекомендації з вибору рулонних штор

Існує величезна різноманітність рулонних штор, які мають власні особливості та характеристики (з різними видами можна докладніше ознайомитися тут). Тому вибір тканинних ролет для декорування вікон і захисту приміщення від світла найкраще довірити професіоналам даної сфери. Фахівці підберуть матеріал, колір, метод кріплення та управління.

Загальні рекомендації з вибору:

  1. Якщо кімната маленька, її можна візуально збільшити/розширити, використовуючи штори світлих і пастельних тонів. За наявності світлих стін можна зіграти на контрасті, використовуючи рольштори яскравих відтінків.
  2. На вікна, які виходять на північну сторону, рекомендується вибирати полотна теплих відтінків, на південну сторону – навпаки, перевагу надавати холодним кольорам: бузковому, блакитному, сірому.
  3. Невиразний, бляклий інтер'єр можна розбавити яскравими тканинними ролетами оранжевого, червоного кольору. Але якщо йдеться про спальню, не варто вибирати такі агресивні тони.

Сьогодні найбільшу популярність здобули рулонні штори з фотодруком. Вони ідеально вписуються в інтер'єр дитячої або кухні. Рольштори, які будуть висіти в кімнатах з «агресивною» атмосферою – ванні та кухні, повинні мати певні характеристики.

Ванна

Тканинні ролети для даного приміщення мають відповідати низці вимог:

  1. Матеріал – тільки водостійкий, полотна повинні бути просочені засобами, які захищають від грибкових збудників і цвілі.
  2. Колірна гамма – спокійна та у кольорі, який розслабляє. Вибір відтінку залежить й від інтер'єру приміщення.
  3. Щільність полотна – підбирається з урахуванням того, на якій стороні розташовані вікна. Чим більше проникає сонця, тим щільнішим має бути полотно.

Управління рекомендується вибирати ручне, оскільки в умовах підвищеної вологості електропривід швидко вийде з ладу. Система має бути відкритою, щоб в коробі не з'являлася цвіль через вологу.

Рулонні штори на кухню

Кухня – місце, де ролети піддаються агресивному впливу навколишніх факторів, які можуть значно скоротити тривалість їх експлуатації. Вибираючи виріб для кухні, необхідно звертати увагу на такі характеристики:

  1. Щільність полотнища – середня, щоб кімната була світлою, затишною і теплою.
  2. Кольори – перевага віддається спокійним відтінкам, які мають гармоніювати із загальною концепцією приміщення. Але повністю зливатися зі стінами штори не повинні, важливо зберігати кольорові акценти.
  3. Матеріал виготовлення – синтетика. З синтетичних тканин легко видаляються будь-які забруднення та жирні плями.
  4. Система – підійде і закритого, і відкритого типу. Вибір здійснюється за особистим бажанням.
  5. Спосіб управління – не відіграє важливої ролі.

Кріпити рулонні штори на кухні, на думку фахівців, потрібно безпосередньо в віконну раму, а підвіконня залишати відкритим.

* Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: