Які свята відзначають 17 листопада (іменини, народні прикмети)

студенти вступ

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 17 листопада в Україні та світі.

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 17 листопада в Україні та світі.

Свята та події 17 листопада

Кожен, хто був студентом, згадує ці роки з радісним трепетом. Відчайдушна юність, коли найбільша проблема — сесія що насувається , а сама очікувана дата — День студента.

Причому пригадується, як правило, не стільки саме навчання, скільки веселі посиденьки з друзями, смішні випадки з життя. Студенти з різних країн чудово знайдуть спільну мову один з одним, незважаючи на мовні бар’єри. Студентські традиції — як серйозні, так і кумедні — дуже схожі і в Києві, і в Сорбонні, і в Оксфорді.

Навіть своє «персональне» свято — Міжнародний день студента17 листопада — студенти всього світу святкують саме в цей день.

Сьогодні також — День боротьби за свободу і демократію. З цією датою пов’язані події, що відбулися в 1939 і 1989 роках. Осінь 1939 року була відзначена першим масовим виступом проти окупації Чехословаччини нацистами. 17 листопада в світі відзначається Міжнародний день недоношених дітей. Він був заснований в 2009 році за ініціативою Європейського фонду по догляду за новонародженими дітьми.

Також саме в цей день — Всесвітній день недоношений дітей. Цей день спочатку мав назву «День поінформованості про недоношеність», але у 2011 році змінив назву на «Всесвітній день недоношених дітей».

У 2018 році EFCNI в плакаті до десятої річниці відзначення в листівці українською мовою називає його - «Всесвітній день передчасно народженого малюка».

Іменини 17 листопада   

Цього дня іменини святкують: Порфирій, Ілля, Олександр, Микола, Степан, Іван, Євгенія.

Народні прикмети 17 листопада

Сьогодні, вірили наші предки, не потрібно грати весілля, укладати угоди або судитися, знайомитися з новими людьми – ці справи не будуть успішними і ніякої користі не принесуть.

Не можна давати грошей у борг навіть найближчим близьким друзям і родичам.

Не можна нічого виносити з дому – втратиш щастя

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: