Бібліотеки Львівщини отримали 300 комп’ютерів

бібілотеки

Цього року стартував проект «Дія.Цифрова освіта», який дає можливість навчатись цифровим навичкам в онлайн та оффлайн форматі.

На реалізацію проекту не витрачали державних коштів, - повідомляють у прессслужбі ЛОДА.

«Це яскравий приклад того, як завдяки співпраці соціально відповідального бізнесу та державних інституцій можна покращити життя населення. Звернути увагу і допомогти у тих напрямках, де здебільшого бракує державного фінансування», - зазначив координатор проекту, голова правління Асоціації розвитку туризму Фазиль Аскеров.

Львівська обласна державна адміністрація отримала для подальшого розподілу між бібліотеками Львівщини 300 комп’ютерів. 17 листопада, перші із них передали для сільських бібліотек Миколаївського району, Тростянецької та Розвадівської ОТГ.

Нагадаємо, що подібний проект реалізовували ще у 2009 році. Тоді, завдяки реалізації програми «Бібліоміст» - проекту благодійного Фонду Білла та Мелінди Гейтс «Глобальні бібліотеки» в Україні публічні бібліотеки обладнали комп'ютерами з доступом до Інтернету. Тоді на підтримку «Бібліомосту» надали грант на суму 25 мільйонів доларів США.

Програма «Дія.Цифрова освіта» передбачає два напрямки. Це, окрім підтримки розвитку бібліотек та освіти в Україні, підтримка прийомним сім’ям і дитячим будинкам сімейного типу.

Остання передбачає передачі у власність прийомним сім’ям, а також дитячим будинкам сімейного типу телевізійної техніки. У межах проекту Львівщина отримала 200 телевізорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: