До свята Миколая львів'ян запрошують взяти листи від дітей з сиротинців

миколай

В області стартувала дев’ята щорічна благодійна акція «Подаруй дитині свято». Долучитись до неї може кожен.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Ідея реалізувати мрії потребуючих діток виникла ще у 2012 році. Тоді ініціатор акції Мар’яна Павловська зібрала друзів і поїхала в дитячий будинок «Добре серце» в Новому Милятині, що у Буському районі. Там молодь попросила дітей написати листи до Миколая.

«Першочергово ідея виникла з бажання допомогти і подарувати справжнє свято дітям. Не просто, щоб приїхати з пакетиком цукерок, а щоб справді здійснювати їх бажання. Діти писали найрізноманітніші речі. До прикладу, під час першої акції ми шукали гітару, бо хлопчик з дитячого будинку мріяв навчитись грати на ній. Він ходив на навчання, але своєї не мав. Той момент, коли він отримав омріяний дарунок, не передати словами. Дитяча радість, щастя, захоплення з яким вони розгортають подарунки - дуже мотивували нас продовжувати»,-  розповіла Мар’яна Павловська.

Щоб залучити якомога більше людей та реалізувати дитячі мрії, листи дітей поширювали через соцмережі.

Через рік, окрім дитячого будинку «Добре серце», небайдужа молодь взяла листи дітей з двох сиротинців у Дрогобичі та у Львові. Тоді було вже приблизно дві сотні листів.

«Так з кожним роком ми збільшували кількість. У 2014 році почали збирати листи дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО і переселенців. І зрозуміли, що ці діти теж дуже потребують уваги»,-  додала Мар'яна Павловська.

У 2015 році до акції долучилась небайдужа молодь і Львівський обласний молодіжний центр.

Як стати Миколаєм для потребуючих дітей

Механізм допомоги простий, розповідають організатори.  Усі листи публікують на сторінці благодійної акції у мережі фейсбук. Кожен охочий обирає листа, котрий йому до вподоби, і залишає під ним коментар «Беру цей лист». Таким чином і організатори і інші охочі будуть розуміти, що саме ви втілюватимете конкретну дитячу мрію.

«Насправді діти не хочуть чогось надзвичайного, якихось коштовних речей, в них немає нереальних мрій. Їхні побажання доволі прості і відповідають їхньому віку. Це канцелярія, книги, ігри, костюми улюблених героїв та речі із їхніми зображеннями. Є діти, які просять одяг, або ж взуття. Так, такі потреби вимагають більших витрат, але ви можете об’єднатись з кимось: друзями, батьками, співробітниками та спільно реалізувати дитячу мрію»,-  розповіла організатор Вероніка Кашинська.

Дівчина ділиться, що є листи у яких дітки просять подарунки не лише для себе, а й для своїх молодших братиків і сестричок. Це зазвичай багатодітні та малозабезпечені сім’ї, де батьки не можуть в повному обсязі дати дітям усе необхідне. Малеча потребує і одягу і взуття. А також з надією чекає солодких частунків.

Купивши подарунок для дитини, його необхідно занести у Офіс Святого Миколая за адресою м. Львів, вул. Винниченка, 12 (Львівський обласний молодіжний центр) попередньо узгодивши час з помічниками Чудотворця.

Усі подарунки збирають до 15 грудня.

У зв’язку з пандемією коронавірусу цьогоріч організатори відмовились від проведення традиційного великого свята на якому вручали дарунки. Відтак кожна дитина отримає свій подарунок адресно з дотримання усіх карантинних норм.

«Минулого року акцією ми охопили понад 400 дітей з міста Львова та Львівської області. У 2020 році через пандемію плануємо вручити подарунки для приблизно двох сотень дітей зі Львова, Стрия та Пустомит», -розповіла Вероніка Кашинська.

І додала, що організатори радо запрошують усіх охочих долучитись до здійснення дитячих мрій і стати помічниками Святого Миколая, адже кожна дитина, яка написала лист чекатиме омріяний дарунок.

Координаторами цьогорічної акції є Громадська організація «Львівський Молодіжний Клуб» та навчальна медіа школа «Стань журналістом» спільно з Львівським обласним молодіжним центром у співпраці з Управлінням молодіжної політики Львівської міської ради, Студентською радою Львова та КУ «Львівський міський молодіжний центр «МолоДвіж Центр. Львів» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Детальніше про акцію за посиланням.

У Центрі Опіки Сиріт ЛА УГКЦ також запрошують долучитись до волонтерського руху «Руки допомоги».
Зустрічі відбуваються щовівторка в Домі Милосердя святого Миколая о 18:30 (вул. Короленка 7).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: