Львівський театр імені Заньковецької презентує п'єсу оскароносного драматурга

8

Наступного тижня Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької запропонує львів'янам нову прем'єру. 24, 25 та 27 листопада глядачі зможуть побачити п'єсу «Каліка з Інішмаану».

Автором п'єси є всесвітньо відомий драматург, лауреат премії Оскар Мартін Макдонах, відомий також своїми кінороботами (наприклад «Залягти на дно в Брюгге»). За короткометражний фільм «Шестизарядник» отримав премію «Оскар».

Режисером «Каліки з Інішмаану» став Орест Огородник, відомий за такими постановками як «Криза» (2009), «Останній гречкосій» (2011), «Безодня» (2015), «Соло для мідних труб» (2019) та ін.

Сюжет п’єси розповідає нам про хлопчину Біллі, історія народження якого оповита таємницею: ким були його батьки, чи живі вони зараз, чи можливо поїхали до Америки – здається всі знають відповіді на ці питання, окрім нього. Аж раптом на сусідній острів приїздить кіногрупа з Голлівуду для зйомки фільму і Біллі вирішує, що це його шанс щось змінити у своєму житті, а можливо він поїде до Америки та там знайде своїх батьків.

Режисер Орест Огородник стверджує, що «кожен про щось мріє, але далеко не кожен докладати зусиль, щоб втілити ці мрії в життя, особливо якщо вони, на перший погляд здаються недосяжними. Але Біллі, якого всі називають калікою, який має фізичні вади, доводить, що чим недосяжніша мрія, тим більше зусиль потрібно докладати, щоб її здобути. Якщо він всупереч всім перепонам зміг досягти мрії, то чому ми що тут сидимо та боїмося щось робити? – після чого додає. – Все ж таки Бог дав нам одне життя і для того, щоб його реалізувати, ким би ти не був і ким би не народився, ти повинен діяти».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: