Мандрівникам на екзотичні острови відтепер треба довести наявність імунітету до COVID-19

авіа

Однак з єдиною умовою — кожен має довести, що вже перехворів на коронавірусну хворобу.

Екзотичні острови бразильського архіпелагу Фернандо-де-Норонья знову відкрилися для мандрівників, однак з єдиною умовою — кожен має довести, що вже перехворів на коронавірусну хворобу.

Про це повідомляє The Washington Post.

Власне, у зв'язку з пандемією, острови певний час були закриті для відвідувачів. Натомість тепер ті, хто подорожує, мають надати позитивний ІФА-тест на антитіла, зроблений впродовж 90 днів перед прибуттям.

Також як підтвердження чиновники можуть прийняти позитивний ПЛР-тест, зроблений принаймні за 20 днів до поїздки. До слова, результати експрес-тестів на коронавірус там не приймають.

Місцева влада стверджує, що їхній підхід базується на науці і, отже, є найбезпечнішим способом відновлення економіки, одночасно не ризикуючи здоров'ям людей.

Адміністратор острова Гільєрме Роча заявив, що чиновники починають гнучке відкриття туристичної економіки «з відповідальністю, обережністю і не поспішаючи». Вони орієнтуються на дослідження, які показують, що антитіла до коронавірусу можуть його блокувати та не допускають можливе повторне зараження протягом певного часу.

Читайте також: Поширення коронавірусу: у світі за добу померло понад 10 тисяч людей

Зазначимо, що лише ІФА-тестування на антитіла окрім гострої фази хвороби може виявити, чи перехворіла людина на COVID-19 та чи має імунітет до хвороби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: