У ВООЗ застерегли від лікування коронавірусу антибіотиками

таблетки
Фото ілюстративне

Всесвітня організація охорони здоров'я застерігає від лікування коронавірусу антибіотиками. В Європі можливе зростання стійкості до антибіотиків у Європі із-за неправильного використання цих препаратів під час пандемії.

Про це говориться в дослідженні ВООЗ, - пише РБК-Україна.

«Довгострокова проблема неправильного використання антибіотиків окремими людьми і медичними установами погіршується через пандемію COVID-19», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що згідно з результатами дослідження, використання антибіотиків зростало протягом пандемії разом з кількістю нових випадків зараження коронавірусом.

Згідно з проведеним дослідженням, 79-96% з тих, хто приймав антибіотики, не були заражені COVID-19, але пили ліки, щоб не заразитися. Серед тих, хто потрапив до лікарні, також всього 15% пацієнтів потребували антибіотиків, бо у них були супутні бактеріальні інфекції, однак препарати видавалися 75% заразилися.

Зокрема, третє покоління антибіотиків класу цефалоспорини може незабаром втратити свою ефективність, оскільки ряд європейських медичних установ на початку пандемії намагалися лікувати коронавірус подібними препаратами.

Нагадаємо, ВООЗ попередили, що поява вакцини від коронавірусу саме по собі не зупинить пандемію.

Крім того, ВООЗ розраховує, що поставки вакцин від коронавірусу почнуться у першій половині 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: