Україна просить УЄФА не скасовувати матч зі Швейцарією

уєфа-20-min

Українська асоціація футболу просить Спілку європейських футбольних асоціацій дозволити провести скасований через COVID-19 в українських гравців матч Швейцарія – Україна

Матч має відбутися сьогодні, 18 листопада, повідомляє пресслужба Асоціації з посиланням на лист до УЄФА щодо скасованого гри Ліги націй-2020/2021 Швейцарія – Україна

«Національна збірна готова до поєдинку в тому складі, який зараз перебуває у Швейцарії… Позиція УАФ базується на чіткому переконанні в тому, що гравці й персонал збірної, які отримали негативні результати тестів на Covid-19, мають право брати участь у матчі відповідно до Протоколу УЄФА про повернення до гри», - сказано в повідомленні.

Вони зазначають, що в списку збірної для участі в поєдинку є більше 13-х гравців (у тому числі — мінімум один воротар). Тому ми просимо УЄФА сприяти отриманню від місцевої влади у Швейцарії рішення про звільнення протестованих гравців від карантину й дозволу на їхню участь у матчі.

Натомість УАФ готова зробити все можливе, щоб, відповідно до пропозиції УЄФА, сформувати повністю новий склад команди до вечора 18 листопада, але вважає це неможливим з об’єктивних, незалежних від неї причин.

Деталі: Молодіжна збірна U-21, гравці якої могли б скласти основу нової команди, напередодні ввечері зіграла поєдинок відбору Євро-2021.

Якби УЄФА зробила виняток і дозволила цим футболістам узяти участь у більш ніж одному матчі протягом 48-ми годин, УАФ організувала б їхню поїздку до Швейцарії та участі у грі.

На погляд УАФ, ця команда – єдиний можливий варіант, тому що юнацькі збірні не збиралися через рішення УЄФА про перенесення всіх матчів, окрім ігор U-21. Інші гравц перебувають у різних містах або за кордоном.

Крім того, відповідно до протоколу УЄФА, гравцям перед матчем необхідно пройти тестування в сертифікованій лабораторії УЄФА, а часу на че вже нема. Також не в усіх українських гравців є біометричні паспорти для безвізового в’їзду до країн ЄС.

На думку української сторони, «матч можна було б відкласти на термін, достатній для того, щоб сформувати нову збірну, як це передбачено Циркуляром № 66 УЄФА, але таке рішення — виключно в компетенції УЄФА».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: