Як змінився ринок праці Львівщини під час другої хвилі пандемії

робота6

Станом на 1 листопада 2020 року на Львівщині налічувалося 26,8 тис. безробітних, що на 14,3 тис. більше порівняно з відповідною датою торік. За статтю переважали жінки (61,1%).

Про це повідомляють у Львівському обласному центрі зайнятості.

Серед тих, хто за сприяння служби зайнятості шукав офіційний заробіток, 20% становили працівники сфери торгівлі та послуг, 16,4% – законодавці, вищі державні службовці, керівники і менеджери, 12,7% – це фахівці, 11,5% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, 11,4% – кваліфіковані робітники з інструментом, майже стільки ж (11,0%) – професіонали, решта – представники найпростіших професій (8,9%), технічні службовці (7,4%), кваліфіковані робітники сільського господарства (0,8%).

«На початку останнього місяця осені в області налічувалося 4629 пропозицій роботи, у тому числі 3339 – для робітників, 988 – для службовців, 302 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки», – розповіла заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

За її словами, наприкінці жовтня у регіоні на одне вільне робоче місце претендувало 6 безробітних. У розрізі професійно-кваліфікаційного складу безробітних диспропорція між попитом і пропозицією робочої сили мала такий вигляд: за одну вакансію боролися 13 службовців, 8 осіб без професії та 4 робітники.

Упродовж січня-жовтня поточного року за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 25,3 тис. осіб. Одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування бізнесу скористалися 54 мешканці Львівщини, у тому числі 8 учасників антитерористичної операції, а програмою професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації – 5,1 тис. осіб, із котрих 1,8 тис. проходили вишкіл у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ. Для підтримання конкурентоспроможності 11 осіб віком понад 45 років отримали ваучери для перепідготовки за такими професіями як «медсестринство», «електрогазозварник», «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: