Мовний омбудсмен звернувся до депутатів, щоб скасувати регіональні мови

мова

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь направив листа до генпрокурора Ірини Венедіктової щодо забезпечення скасування в областях функціонування регіональних мов, - повідомлення Креміня у Facebook.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь направив листа до генпрокурора Ірини Венедіктової щодо забезпечення скасування в областях функціонування регіональних мов, - про це він повідомив у Facebook.

«Незважаючи на те, що закон «Про засади державної мовної політики» визнаний неконституційним ще у лютому 2018 року, рішення окремих обласних, міських, сільських та селищних рад у Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Херсонській та Чернівецькій областях досі не скасовані».

«Відповідно до закону («Про забезпечення функціонування української мови як державної» прийнятому у 2019 році), усі органи державної влади та місцевого самоврядування, мали у шестимісячний термін з дня набрання чинності цього закону, забезпечити приведення своїх нормативних актів у відповідність.

Проте, окремі органи місцевого самоврядування й досі цього не зробили, а в деяких з них ведеться діловодство та навіть прийняття рішень здійснюється виключно регіональною мовою, що є прямим порушенням чинного законодавства».

Кремінь звернувся до новообраних депутатів низки місцевих рад з проханням скасувати рішення про функціонування регіональних мов.

Також він направив листа Венедіктовій щодо забезпечення скасування відповідних рішень у судовому порядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: