Наче на війні: як виглядає резервне відділення для COVID-хворих у Львові (фоторепортаж)

IMG_3320

Загалом очікується збільшення ліжкового фонду до 350-ти одиниць через кілька днів.

У львівській лікарні швидкої допомоги облаштували додаткові 130 ліжкомісць для пацієнтів з коронавірусною хворобою за рекордно короткий проміжок часу — два тижні. Загалом, очікується збільшення ліжкового фонду до 350-ти одиниць через кілька днів.

За інформацією, тут лікуватимуться хворі легкого та середнього ступеня важкості, передає кореспондент ІА Дивись.info.

За словами головного лікаря лікарні швидкої допомоги Олега Самчука, новий зал на 150 ліжкомісць облаштований згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я. Тут є все необіхідне обладнання та препарати, які необхідні пацієнтам з COVID-19.

Зокрема, це переносні рентгенівські та ультразвукові апарати та кисневі концентратори.

«Важчі пацієнти будуть лікуватись безпосередньо у лікарні швидкої допомоги, бо там близько до КТ і МРТ, натомість тут лікуватимуться пацієнти середньої важкості, та кисневозалежні хворі», - пояснює головний лікар.

Про благодійність і цілодобову роботу, як на війні

Один із підрядників, керівник будівельної корпорації РІАЛ ГРУП Ростислав Мельник розповідає, що майстри здійснювали ремонт з великим ентузіазмом і працювали цілодобово, аби вкластись в такі короткі терміни.

«Головний лікар проявив ініціативу, запросив семеро забудовників і попросив оцінити, за скільки місяців ми зможемо це зробити. Разом ми зробили це за два з половиною тижні. Інші два приміщення дороблять впродовж двох днів. Ми за три тижні зробили 350 ліжкомісць.

Працювали цілодобово. Майстри з великим задоволенням виконували роботу. Тут як на війні, аби пацієнтам було краще», - каже чоловік.

Він також додає, що облаштування такого простору здійснювалось коштом підрядників, однак, зазначає «ця сума не настільки катастрофічна, з якою не могла би впоратись держава».

Про резервний зал на кшталт військового госпіталю

«Зараз у цьому залі розміщено 130 ліжок, які повністю готові до госпіталізації. Це резервний зал. Ми хочемо надати львів'янам гарантії: якщо буде збільшення пацієнтів, то вони мають знати, що в нас є місця на 350 ліжок, забезпечені концентраторами, тут проводяться кисневі точки з переносним УЗД-апаратом, двома рентгено-апаратами. Тобто це як військовий шпиталь», - говорить Наталія Мотринець, заступниця медичного директора Львівської лікарні швидкої допомоги.

За її словами, тут створені належні умови як для пацієнтів, так і для медичних працівників.

«Стан важкості пацієнта оцінюєтья за сатурацією, за відсотком ураження легенів, яке показують результати комп'ютерної томографії, і за аналізами та загальним станом пацієнта. І звичайно, тут лікуватимуть, в першу чергу, пацієнтів легкого ступеня важкості. А «важкі» пацієнти лікуються в реанімаційних відділеннях», - додає Наталія Мотринець.

Нагадаємо, два тижні тому, на початку листопада в приміщеннях медичного коледжу при Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги розпочались ремонтні роботи із облаштування нового (резервного) відділення для хворих на коронавірус. Зали перелаштовують на лікарняні палати з необхідним медичним обладнанням.

Першу частину відділення, а саме 50 ліжкомісць, розгортутих на 1-му поверсі, відкрили у понеділок, 16 листопада. Як повідомив головний лікар Олег Самчук, всі місця, окрім двох, станом на зараз уже зайняті пацієнтами.

Відтак, загалом лікарня швидкої медичної допомоги Львова зможе прийняти 650 хворих на коронавірус, адже 300 ліжок тут розгорнули раніше в іншому корпусі.

У мерії додають, що ліжковий фонд збільшать також у 1-шій міській лікарні на вул. Ужгородській. Там розгорнуть ще 80 ліжок, а у 8-мій міській лікарні на вул. Навроцького — ще 60 ліжок (частину з них — у приміщенні центру «Мікрохірургія ока»).

Окрім цього, з понеділка, 2 листопада, 5-та міська лікарня Львова також приймає хворих з коронавірусною інфекцією або з підозрою на цю недугу.

Водночас, хворих на пневмонію прийматимуть у приміщенні 4-ї лікарні на Свенціцького — там є 40 ліжок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: