Суд у Львові виправдав охоронця Димінського

димінський

Галицький районний суд Львова визнав невинуватим у дачі неправдивих показань Сергія Змроця - охоронця бізнесмена Петра Димінського, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП в 2017 році, - повідомляють «Наші гроші. Львів».

Галицький районний суд Львова визнав невинуватим у дачі неправдивих показань Сергія Змроця - охоронця бізнесмена Петра Димінського, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП в 2017 році, - повідомляють «Наші гроші. Львів».

За даними видання, рішення суду ухвалено 12 листопада. Поліграф показав, що у Сергія Змроця «не виявили реакцій», які б свідчили про неправдивість його показів про обставини ДТП.

В результаті суд вирішив, що обвинувачення Змроця у завідомо неправдивих показаннях є недоведеною і виправдав його.

Охоронець був одним із свідків, які стверджували, що не бачили 18 серпня 2017 року за кермом автомобіля Mercedes S 65 AMG Петра Димінського, коли відбулася смертельна ДТП у селі Ямельня Яворівського району. В результаті загинула 31-річна Наталія Тріла, яка була за кермом Opel Astra.

Вину в аварії на себе взяв співзасновник ТОВ «Приватна охоронна фірма «Ірбіс» Андрій Борщ, якого ЗМІ називають охоронцем бізнесмена Петра Димінського. Сам Петро Димінський за кілька днів після ДТП вилетів приватним літаком зі Львова до Женеви і вже не повернувся назад.

В день аварії разом із Mercedes-Benz S65 AMG їхала ще одна автівка – Lexus LX 570. В ній їхав Сергій Змроць та ще двоє працівників «Ірбісу». Чоловік повідомив слідству, що разом з ними в авто також був Петро Димінський. Їхній автомобіль їхав спереду, а водій побачив стовп куряви та пилу в дзеркало заднього виду.

Коли вони повернулись, то Змроць і ще один охоронець підійшли до автомобіля Opel, а Димінський із ще одним охоронцем – до Mercedes. За його словами, Димінський відчинив двері Mercedes, і Змроць бачив, як з авто вийшов Андрій Борщ.

Цю версію підтримали інші охоронці, а також Андрій Борщ. Згідно з показаннями одного із охоронців, Димінський приїхав в Брюховичі за кермом Mercedes, однак після зустрічі пізніше пересів у Lexus. Ще один свідок, який проїзджав повз, не бачив, хто був за кермом Mercedes. Після ДТП у Андрія Борща будь-яких ушкоджень експертиза не виявила.

Висновок судової молекулярно-генетичної експертизи показав, що генетичні ознаки зразків букального епітелію Борща «не збігаються з генетичними ознаками клітин, виявлених на поверхнях подушки з-під керма та не містяться серед змішаних генетичних ознак клітин, виявлених на поверхні подушки безпеки з-під керма».

Наступна експертиза показала наявність біологічних слідів Борща на деталях внутрішньої обшивки автомобіля. І третя експертиза – «із досліджених епітеліальних клітин на поверхні подушки безпеки з-під керма отримані препарати ДНК, генотип яких не встановлений через дуже низьку присутність ДНК, не піддаються порівняльному аналізу».

Президента ФК «Карпати» бізнесмена Петра Димінського підозрюють у скоєнні смертельного ДТП, в результаті якого 18 серпня 2017 року загинула 31-річна Наталія Тріла.

Провину у наїзді на її автомобіль взяв на себе  охоронець Димінського Андрій Борщ.
Водночас 30 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проведена експертиза ДНК з подушок безпеки в автомобілі засвідчила, що охоронець Димінського, який взяв на себе вину за ДТП, не був за кермом на момент аварії.
Сам Димінський з 22 серпня 2017 року перебуває поза межами України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: