У «Слузі народу» заблокували підписання закону, що дозволить погасити борги шахтарям

шах1

Слуга народу проти виділення шахтарям 1,4 млрд грн на погашення зарплатної заборгованості.

«Слуга народу» проти виділення шахтарям 1,4 млрд грн на погашення зарплатної заборгованості.

Про це написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Народний депутат від монобільшості Микола Галушко заблокував підписання прийнятого закону!

Він зареєстрував постанову про скасування рішення Верховної Ради від 17 листопада. А це означає, що питання внесення змін до бюджету 2020 та виділення грошей гірникам знову затягується, бо має бути винесене на розгляд парламентом!», - написав Волинець.

Також він нагадав, що 28 жовтня уряд прийняв рішення щодо виділення 1,4 млрд грн на погашення зарплатної заборгованості перед гірниками.

«Проте влада вирішила піти довшим шляхом та замість виділення коштів з ковідного, чи скоріше асфальтного фонду, грошове питання працівників держшахт пустили по довгому колу – через рішення ВР. Голова фракції СН у парламенті Давід Архамія зареєстрував законопроєкт, яким передбачалися зміни до бюджету … 17 листопада закон було підтримано. І от тепер стає відомо про постанову нардепа Миколи Галушки, через яку закон не може бути підписаний, а отже питання ставиться на довгу паузу…
Я не знайомий з Миколою Галушко близько, проте обов’язково запитаю, чи знає він що таке важка праця, як це місяцями не отримувати грошей та як дивитися в головні очі дітей?».

Нагадаємо, у жовтні в Кривому Розі на шахті «Жовтнева» Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) 21 шахтар перебували під землею з вимогою підвищення зарплат.

Також у вересні відбулись протести на шахті «Надія», що на Львівщині. Частина гірників не піднімались на поверхню, інші – перекривали трасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: