Україна посіла 55-е місце серед найбільш цінних національних брендів

unnamed

Торік вона була на 56-ій сходинці.

У щорічному рейтингу вартості національних брендів Україна посіла 55-е місце – між Грецією і Словаччиною.

Про це повідомляє британська консалтингова компанія Brand Finance, яка оновила щорічний рейтинг.

100 провідних національних брендів сукупно втратили $13,1 трлн вартості. Їх загальна вартість впала до $84,9 трлн. Головна причина стосується пандемії COVID-19 світового масштабу.

Багаторічний лідер рейтингу – США – отримали 14% втрату вартості бренду до $23,7 трлн після ще одного неспокійного року.

Вартість бренду Китаю втратила 4%. Швидка реакція уряду на спалах covid-19 у поєднанні з його цільовими заходами стимулювання в останні місяці призвели до того, що країна стала першою великою економікою, яка оговталася від пандемії, і зараз очікується, що вона стане єдиною економікою G20, яка зростатиме в цьому році.

У Японії справи йдуть відносно краще, ніж в інших країнах – вартість її бренду знизилася на 6%, до $4,3 трлн. Країна піднялася до третього місця в рейтингу. Багато хто чекав, що вона буде однією з найбільш постраждалих від covid-19 через її близькість до Китаю, густонаселених міст і зростання населення похилого віку. Однак Японія виявилася досить успішною, з низьким рівнем захворюваності та смертності від коронавірусу і поліпшенням стану економіки.

Ірландія стала єдиним національним брендом в топ-20, що продемонстрував зростання вартості — на 11% до $670 млрд. Її економіка виявилася особливо стійкою завдяки сильному експорту і збереженню споживчих витрат.

В'єтнам є найбільш швидкозростаючим національним брендом у цьогорічному рейтингу — на 29%, до $319 млрд. У країні зареєстровано дуже мало випадків захворювання і смерті від covid-19. Вона стала одним з провідних регіонів Південно-Східної Азії для виробництва, дедалі привабливішою для інвесторів, які прагнуть переїхати з Китаю через наслідки торговельної війни між США і КНР. Недавні торгові угоди з ЄС ще більше підтримують зростання країни.

Для Аргентини відзначено найбільше падіння вартості бренду — на 57%, до $175 млрд. Через дуже складну ситуацію з коронавірусом (вже 1 млн хворих) по всій країні спалахнули заворушення. І без того хвора економіка країни зазнає нових ударів, і шлях до видужання не буде коротким.

Крім вимірювання вартості національного бренду, Brand Finance також визначає відносну силу національних брендів за допомогою збалансованої системи показників, що оцінюють інвестиції в бренд, його капітал і ефективність. Вперше в цьому році методологія визначення сили національного бренду включає результати Global Soft Power Index — наймасштабнішого в світі дослідження сприйняття національних брендів (Україна в ньому 46-а з 60-ти країн).

Згідно з цими критеріями, Німеччина є найсильнішим національним брендом у світі з рейтингом сили бренду 84,9 з 100.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: