В українські лікарні доставлять 100 апаратів ШВЛ

ковід
Фото (ілюстративне), з відкритих джерел

«Вчора перша партія апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) була розвантажена на складі в Києві. 89 одиниць апаратури наразі знаходяться на складі в Києві та невдовзі будуть відправлені в регіональні лікарні.

Ще 11 одиниць будуть днями розвезені в 7 лікарень Києва та 4 лікарні Київської області. Перша партія апаратів ШВЛ складає 100 одиниць. Друга партія - ще 100 одиниць обладнання - буде привезена в Україну найближчим часом», - йдеться у повідомленні.

Про це у Фейсбуці повідомляє ДП «Медичні закупівлі», - пише Укрінформ.

Наказ про розподіл 100 перших апаратів ШВЛ оприлюднений на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

В ДП «Медзакупівлі» зазначили, що згідно з дорученням МОЗ законтрактувало 200 апаратів ШВЛ.

Всі апарати - експертного класу, успішно використовуються як в Україні, так і в країнах Європейського Союзу, виробництво шведської компанії.

Вартість закупівлі 200 апаратів - 84 млн грн, тобто вартість однієї одиниці - 420 тис. грн. Закупівля відбулася за кошти фонду боротьби з поширенням COVID-19 Державного бюджету України.

В ДО «Медзакупівлі» також повідомили, що, оскільки станом на 19 листопада завантаженість апаратів ШВЛ у лікарнях не перевищувала 15% від наявного фонду апаратів (681 одиниць використовується із загальної кількості 4703 одиниці), закуплені апарати можуть бути використані для оновлення фонду основних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: