З початку року в «справах Майдану» повідомили про підозру 37 особам

майдан3
Учасники Народного віче на Майдані Незалежності у Києві, в неділю, 2 березня 2014 р. Фото Владислава Мусієнка / УНІАН

З початку нинішнього року Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, повідомило про підозру 37 особам через події Революції гідності.

Про це заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в п'ятницю, 20 листопада.

Зазначається, що особи на момент вчинення інкримінованих їм злочинів 26 були правоохоронцями, двоє прокурорами, 10 слідчими, троє суддячи, восьмеро – цивільними.

Як заявила в своєму зверненні Венедіктова, в ході сутичок між силовиками й протестувальниками загинули «78 цивільних осіб і 13 правоохоронців». Водночас раніше Генеральна прокуратура повідомляла про щонамейнше 104 загиблих протестувальників, Міністерство внутрішніх справ – про 17 загиблих силовиків. Постраждало мінімум 2,5 тисяч людей.

«Наразі прокурори Департаменту у справах Майдану Офісу Генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у 60 кримінальних провадженнях, що охоплюють понад 4300 епізодів правопорушень. Також у судах першої інстанції забезпечується підтримання публічного обвинувачення у 86 судових справах стосовно 176 осіб», – зазначила Венедіктова.

За її даними, слідчі судді за клопотаннями прокурорів взяли під арешт 27 підозрюваних, з них 22 колишні правоохоронці, чотири – колишні високопосадовці і один цивільний.

«З початку року нашими прокурорами вже отримано дозволи суду на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно п’ять колишніх співробітників «Беркуту», які підозрюються у вчиненні 20 лютого 2014 року умисних вбивств 48 осіб та замахів на умисні вбивства 80 осіб, терористичного акту та інших злочинів.
Також наші прокурори нещодавно отримали перше рішення щодо заочного судового розгляду у справах Майдану», – заявила генпрокурорка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: