У Львові вшанували загиблих під час Революції Гідності

KHN_5325
Фото: ЛМР

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День гідності та свободи. Саме в цей день сім років тому розпочалась Революція Гідності. Тож сьогодні у Львові вшанували полеглих на Майдані та усіх борців за волю України.

На полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища небайдужі поклали квіти до могил Героїв, запалили лампадки і спільно помолились поминальну панахиду, повідомляють у ЛМР.

Молитву за Героями очолив владика Степан Сус, єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

«Кожного разу, коли ми роздумуємо над подіями Революції Гідності, перед нами постає два дуже важливих поняття. Перше — це наша з вами здатність, наші вміння і бажання змінювати цей світ. Змінювати нашу країну, змінювати себе особисто, відмовитися від імітації і прикриття гаслами Майдану задля власних інтересів. Але справді старатися жити тими важливими постулатами для того, щоби наше серце, наше життя і світ довкола нас ставав кращим, іншим. А друге — це якість, тому що ми з вами завжди хочемо якісного життя, якісних стосунків, справжніх, хочемо, щоби світ довкола нас був справжнім, щирим, щоби тоді, коли хтось бере на себе відповідальність, правді відповідав за все те, що обіцяє.

І напевно, гортаючи ці роки від часів Майдану, ми з вами ще раз і ще раз переконуємося, які ми є різні, скільки перед нами стоїть нових викликів. Ще не в кожному серці українця відбувся Майдан і Революція Гідності. Ще багато українців потребують справді хорошого прикладу, вміння повірити у те, що цей світ і це життя можна змінити, якщо працювати і бути чесним, якщо шанувати пам’ять Героїв і брати на себе відповідальність.

Бажаю усім нам жити гідно, докладати всіх зусиль для того, щоби наша країна і світ довкола нас ставав іншим, кращим, не таким, як був колись. Нехай Бог нам всім допомагає у цьому", — зазначив владика Степан Сус, єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Зазначимо, сьогодні о 14.30 на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні організують мистецьку акцію під назвою «Розмова біля вогню та барикади». Спершу учасники переглянуть короткі відео про Революцію Гідності, а відтак на Меморіалі військовослужбовці 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного спільно з дітьми Героїв Небесної Сотні урочисто піднімуть національний стяг. Опісля відбудеться спільна молитва за Героїв Небесної Сотні. Також студенти запалять лампадки, а відтак, відбудеться зачитування віршів про Революцію Гідності, а також пролунають музичні композиції у виконанні муніципального хору «Гомін».

Нагадаємо, цього року в Україні відзначають сьому річницю Революції Гідності. 21 листопада 2013 року у Києві відбулись перші протести української молоді у відповідь на рішення Кабінету міністрів України призупинити процес підготовки підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: