У Львівському Охматдиті дівчинці дістали з легень канцелярський цвях

2019-10-10_124230
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

11-річна дівчинка гуляла з подругами. Дівчата жартували, аж доки одна з них випадково не вдихнула канцелярський цвях. Дівчинка почала кашляти, батьки відвезли її до найближчої лікарні, однак там їй не змогли допомогти.

Про це повідомляють у Львівській Обласній Дитячій Клінічній Лікарні Охматдит.

Маленька пацієнтка з канцелярським цвяхом потрапила в ОХМАТДИТ вчора вночі. Її привезла швидка з Ходорівської міської лікарні. Дитині зробили рентген-знімок і слова дівчинки про стороннє тіло у бронху підтвердилися - на знімку чітко видно цвях.

Діставав знахідку один із фахівців зі сторонніх тіл - хірург Олександр Колодій. Це було дуже ювелірне втручання, адже діаметр трахеї дитини всього 8 мм і працювати там щипцями непросто, завжди є ризик профузної кровотечі, що означає смерть дитини. Але лікарям все вдалося без найменших ускладнень.

"Ми виконали ригідну трахеобронхоскопію під наркозом. Спеціальними ендоскопічними інструментами - щипцями під оптичним контролем - з правого проміжного бронха дитини ми дістали канцелярський цвях з пластмасовою частиною і гострим вістрям. То було непросто, адже пластмасова частина цвяха повністю перекрила бронх так, що нижня доля правої легені майже не функціонувала", - розповів Олександр Колодій, який займався порятунком дитини.

До команди порятунку маленької пацієнтки увійшли хірурги Олександр Колодій, Данило Іваськевич, анестезіологічний супровід.

Усе пройшло без ускладнень, дитина вже сьогодні поїхала додому. До речі, у практиці Олександра Юрійовича це всього 3 випадок, коли дитина ковтає цвях.

В лікарні наголошують, якщо ваша дитина випадково проковтнула сторонній предмет, не вагайтесь - бігом до лікаря! Якщо звернутися вчасно, все можна виправити без шкоди для дитячого здоров'я!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: