Лікарні отримали понад 1,3 млрд гривень за психіатричну допомогу українцям

лікарні

За Програмою медичних гарантій, психіатрична допомога для пацієнта - і в стаціонарі, і амбулаторно, є безоплатною.

Лікарні з квітня отримали понад 1,3 млрд гривень за психіатричну допомогу українцям. За пакетом «Психіатрична допомога дорослим і дітям» цього року Нацслужба здоров'я уклала договори зі 198 медичними закладами.

Про це повідомляє пресслужба Нацслужби здоров'я України.

У відомстві зазначають, що з 1 квітня цього року медзаклади, які надають психіатричну допомогу, почали працювати за договором з Нацслужбою здоров'я.

Такі заклади можуть лікувати пацієнта у стаціонарі, а також надавати допомогу амбулаторно, якщо стан людини дозволяє це зробити. Це означає, що зникає мотивація не виписувати пацієнта зі стаціонару без медичних показів, адже зайняте ліжко більше не оплачується.

«За пакетом «Психіатрична допомога дорослим і дітям» НСЗУ уклала договори зі 198 медичними закладами. З них 64 - це монопрофільні психіатричні заклади, ще 20 - наркологічні, решта - багатопрофільні лікарні. За цим напрямом з початку квітня медзаклади отримали 1 млрд 324 млн грн», - сказано у повідомленні.

«Щоб отримати медичну допомогу можна звернутись до сімейного лікаря, який за необхідності випише направлення на госпіталізацію. Або самостійно звернутись до лікаря-психіатра. Направлення до цього спеціаліста не потрібне», - інформують у відомстві.

НСЗУ зазначає, що пацієнт також може самостійно звернутись до медзакладу, який надає психіатричну допомогу. Також безоплатною психіатрична допомога буде для пацієнтів, яких доставила до медзакладу бригада швидкої медичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: