Разумков підписав закони про фінансування СOVID-19 фонду та вугільної галузі

шахтарі6
Фото (ілюстративне), з архіву

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав закони, спрямовані на забезпечення додатковими коштами Фонду боротьби з COVID-19 і фінансування вугільної галузі.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Йдеться про закон «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України» (щодо особливостей адміністрування податків з метою фінансування витрат, визначених пунктами 31-34 статті 14 закону «Про державний бюджет України на 2020 рік») (реєстраційний номер 4120) і закону про внесення змін до держбюджету (щодо реалізації положень статті 11 закону «про ринок природного газу») (реєстраційний номер 4119).

«Цими законами визначено додаткові джерела фінансування Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 в сумі 8,9 млрд грн.

Зокрема, для забезпечення готовності і реагування закладів охорони здоров’я на спалахи цієї хвороби, надання медичної допомоги пацієнтам, а саме: для закупівлі засобів індивідуального захисту, реактивів, тест-систем, медичних виробів, дезінфекційних засобів, на придбання медичного та лабораторного обладнання для проведення лабораторних (визначення хвороби СOVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, методом ПЛР) і рентгенологічних досліджень, здійснення ефективного та якісного лікування та інше», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що вирішено питання про виплату заборгованості по заробітній платі шахтарям.

«З’являється можливість забезпечити додаткові джерела фінансування витрат на реструктуризацію вугільної галузі з метою погашення заборгованості по заробітній платі працівникам державних вугледобувних підприємств. В цілому, вугільна галузь отримає 1,4 млрд грн», – додали у Верховній Раді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: