Садовий назвав завтрашню сесію ЛМР нелегітимною

IMG_3537

Переобраний на новий термін міський голова Андрій Садовий сподівається, що суд заборонить проведення завтрашньої сесії міської ради.   

Про це він заявив під час брифінгу.

Нагадаємо, Львівська міська ТВК прийняла рішення провести завтра сесію міської ради нового скликання. При цьому офіційний переможець  мерських перегонів ще не оголошений.

«Міська ТВК хоче завтра зранку провести сесію міської ради, щоб новообрані депутати склали  присягу. Але це означає, що від завтра припиняються повноваження міського голови. А хто тоді має управляти містом? Міська ТВК цього не говорить і депутати міської ради є розгублені. Я розумію, що це рішення готувала якась невідома група і хотів би, щоб ми повернулися до здорового глузду. Попередньо було рішення комісії провести сесію 3 грудня, де б міський голова і депутати склали присягу і сформували органи управління містом. Тепер ми вступаємо у дуже серйозний клінч. Я сподіваюся що здоровий глузд переможе і депутати вкажуть комісії на нікчемність даного рішення. Наскільки я знаю пішли позови і депутати будуть вимагати  через суд зупинити дію цієї постанови як такої, що може спричинити узурпацію влади», - заявив Андрій  Садовий.

Він додав, що незрозуміло, хто буде керувати містом, до часу появи легітимного міського голови.

«По законодавству єдина особа, яка це може робити - це секретар міської ради. Але також по закону право пропонувати кандидатуру секретаря має міський голова. І тут рішення комісії  входить у суперечність із законом.  Сподіваюся що суд припинить це безчинство і заборонить проведення нелегітимної сесії», - додав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: