До рейтингу найвпливовіших жінок року увійшла українка (фото, відео)

acad72fc92d02071

Підприємиця українського походження Анастасія Волкова опинилась у рейтингу сотні найвпливових  жінок року за версією BBC.

Відповідний рейтинг оприлюднено на сайті BBC, повідомляє Суспільне.

Анастасія Волкова є засновницею агротехнічного стартапу Flurosat, що надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу. Компанія допомагає фермерам оцінити стан їхнього врожаю на підставі дослідження мульти- та гіперспектральних знімків та зображень, отриманих за допомогою супутників і дронів. Стартап допомагає виявити фактори стресу, які призводять до зниження врожайності, а також дає відповідні рекомендації фермерам.

Анастасія народилася в Україні, де отримала першу технічну освіту, проте у 2015 році вирушила до Австралії у Сідней, де планувала займатися наукою та захистити докторську дисертацію з аеронавтики. Проте, захопившись роботою з дронами, у 2016 році заснувала Flurosat. Нині послугами компанії користується понад тисяча компаній у 15 країнах світу.

Відомо також, що вона має три наукові ступені та закінчила докторську дисертацію з автоматичних навігаційних систем. Раніше цього року видання MIT Technology Review, яке видається Массачусетським технологічним інститутом, включило Волкову до списку новаторів віком до 35 років.

Окрім того, у 2017 році вона виступила на TedxSydney з лекцією про те, як доставляти добрива з мінімальними втратами та допомагати фермерам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: