Уряд на рік відклав підвищення зарплати вчителям

зно2

Уряд переніс реалізацію постанови № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників закладів та установ освіти і науки» до 31 грудня 2021 року, яку ухвалили у липні 2019 року.

Постановою виключається пункт про те, що з 1 січня 2021 року мінімальна ставка зарплати педагогів становитиме три розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, - пише Суспільне.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту, підвищення відклали до 2022 року у зв'язку з «відсутністю неінфляційних джерел фінансування».

Проте очільник Міністерства освіти Сергій Шкарлет запевнив, що зарплати освітян зростатимуть, попри «необґрунтовані рішення минулої влади та економічні труднощі через пандемію коронавірусу».

«У проєкті держбюджету вказано, що посадові оклади працівників за Єдиною тарифною сіткою у 2021 році збільшуватимуться двічі: з 1 січня та з 1 липня. Отже, із січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, в тому числі галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%. Це збалансований і фінансово забезпечений проєкт бюджету. Тобто кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат на 2021 рік передбачені», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: