Львівські лікарі врятували немовля від втрати єдиної нирки

лікарі5

Урологи Охматдиту врятували 7-місячну дитину від втрати єдиної функціонуючої нирки, що вимагало б пересадки органу в майбутньому.

Про це інформують у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні Охматдит.

Маленькому Тимурчику лише 7 місяців і у нього важка вроджена вада нирок - гідронефроз ІІІ ступеня правої нирки і мультикістоз лівої( на місці нирки конгломерат кіст). Ситуація непроста - згодом Тимура чекала ниркова недостатність.

Ліву нирку уже не врятувати, а от за праву поборолися урологи Львівського ОХМАТДИТу, куди батьки звернулися за допомогою. Місяць тому лікарі виконали хірургічне втручання підвищеної складності і їм все вдалося.

«Ми часто робимо операції з приводу гідронефрозу, але з однією ниркою це набагато складніше, тут ми не мали найменшого права на помилку. Операція пройшла успішно, все минуло без ускладнень. Дитина має шанс на повноцінне життя», - розповіли урологи ОХМАТДИТу.

Дитина вже поїхала додому. Цього тижня маленький пацієнт з батьками приїжджав до своїх лікарів на контрольний огляд. Йому остаточно забрали дренажну трубку з нирки. На УЗД підтвердився добрий результат від проведеної операції.

Як зазначають у лікарні, у цьому році це вже третя дитина з єдиною функціонуючою ниркою, що була успішно прооперована. Ще одна дитина із сусідньої області і з подібними проблемами готується до хірургічної корекції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: