У Соборі святого Юра виставлять Вифлеємську ікону Богородиці

ікона

З нагоди початку Різдвяного посту, у суботу, 28 листопада, о 17-ій год., в Архикатедральному Соборі Святого Юра виставлять Вифлеємську ікону Божої Матері.

Про це повідомляють на сайті Собору св. Юра.

«Високопреосвященний Ігор, Митрополит Львівський, запалить Вифлеємську лампаду, яка протягом усього Різдвяного Посту буде виставлена в Соборі разом з Вифлеємською іконою Божої Матері.

У неділю, 29 листопада 2020 р.Б, по завершенню Божественної Літургії об 11-ій год., в Архикатедральному Соборі св. Юрія Побідоносця буде виставлено для почитання копію Вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці.

До Пресвятої Богородиці на честь її ікони Вифлеємської моляться про дарування дітей, про їхнє благополуччя, про сімейне щастя. При будь-яких життєвих обставинах вірні звертаються в молитвах до Пречистої Богородиці і просять про її допомогу.

Довідка

Вифлеємська Чудотворна ікона – це єдина із прославлених ікон Божої Матері, на якій Пресвята Діва усміхається, тоді як традиційно в іконографії Богородиця зображується серйозною, скорботною або замилуваною. Постійне місце перебування Вифлеємської Чудотворної ікони Божої Матері – базиліка Різдва Христового у Вифлеємі, поблизу спуску в Печеру Різдва, де народився Христос.

У Храмі зазначають, що протягом Різдвяного посту в Архикатедральному Соборі св. Юрія щодня служитиметься Молебень до Пресвятої Богородиці перед іконою Вифлеємської Матері Божої:

з понеділка по п’ятницю ― після Божественних Літургій о 10-ій;

у суботу ― після Божественної Літургії о 10-ій год.;

у неділю ― після Божественної Літургії об 11-ій год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: