Футболістам хочуть заборонити грати під 10-м номером після смерті Марадони

27f14f

ФІФА попросили назавжди закріпити 10-й номер за Дієго Марадоною.

З такою ініціативою виступив легендарний португальський ексфутболіст і головний тренер марсельського «Олімпіка» Андре Віллаш-Боаш, повідомляє РБК- Україна.

«Смерть Марадони - дуже сумна новина. Я б хотів, щоб ФІФА прибрала майку з номером 10 з усіх змагань для всіх команд. Це буде найкраща данина поваги, яку ми могли б йому висловити. Це неймовірна втрата для світу футболу», - цитує тренера іспанське видання MARCA.

З таким закликом звертаються до федерації і мільйони шанувальників таланту Марадони, який грав у всіх своїх командах під №10.

Правда, збірна Аргентини вже колись робила спробу закріпити «десятку» за Дієго. Але тоді їм відмовили, оскільки це «суперечить правилам ФІФА щодо розподілу номерів у фінальних міжнародних турнірах». При цьому, наприклад, в товариських матчах вибір номерів повністю наданий національним асоціаціям.

Зазначимо, що ігровий номер може бути закріплений футбольним клубом за конкретним гравцем в знак визнання його заслуг, у випадку трагічної смерті або в інших подібних ситуаціях. Подібні прецеденти відомі футбольної історії.

Нагадаємо, вчора, 25 листопада, стало відомо про смерть 60-річного футболіста Дієго Марадони. У нього стався серцевий напад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: