МОЗ, ймовірно, отримає другу партію «Ремдесмвіру» вже сьогодні

вакцинація
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Сьогодні, 26 листопада, Міністерство охорони здоров’я планує отримати другу поставку лікарського засобу «Ремдесмвір» для лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова під час брифінгу в четвер, 26 листопада.

«Сьогодні ми очікуємо на прибуття наступної партії нашого лікарського засобу «Ремдесивір», який заходить сьогодні в Україну і це є друга поставка. Всього передбачено було для закупівлі 28,2 тисячі одиниць флаконів лікарського засобу. 14 тисяч ми отримали близько 2 тижнів тому, вони розподілені, вони доставлені у регіональні лікарні у повному обсязі. Сьогодні надходить друга поставка. Загалом плануємо пролікувати для тяжких та середніх випадків близько 5 тисяч осіб», - зазначила вона.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України виділив кошти на централізовану закупівлю лікарського препарату «Ремдесивір», який включений до національного протоколу лікування COVID-19.

Нагадаємо, ВООЗ не рекомендує використовувати «Ремдесивір» при лікуванні пацієнтів з COVID-19.

Препарат «Ремдесивір» розробила американська компанія Gilead ще під час спалаху вірусу Ебола, однак тоді він не був ефективним. Раніше в окремих випадках лікарі повідомляли про покращення здоров’я пацієнтів із COVID-19 після вживання «Ремдесивіру». Втім, підтвердженої ефективності препарат не мав. У жовтні нинішнього року ВООЗ оприлюднила свої результати дослідження та назвала препарат неефективним для лікування коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: