Коронавірус у норок: Україна посилить моніторинг ситуації на фермах, де розводять тварин

норкові ферми
Фото ілюстративне

В Україні буде посилено моніторинг ситуації щодо можливої захворюваності норок на коронавірус SARS-CoV-2.

Про це повідомляє УНН з посиланням на урядовий портал.

«У зв’язку з повідомленнями, що надходять з багатьох європейських країн щодо виявлення коронавірусу SARS-CoV-2 у норок, за дорученням Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької буде організовано посилений контроль за ситуацією в Україні.

Найближчим часом відбудеться нарада з представниками профільних асоціацій та бізнесу з питань посилення контролю. Крім того, буде організовано активний моніторинг щодо можливої захворюваності тварин на фермах», — вказано у повідомленні.

За словами Голови Держпродспоживслужби, за результатами проведення моніторингу прийматимуться подальші кроки, направлені на мінімізацію ризиків поширення захворювання. Також буде опрацьоване питання організації процесу можливості проведення лабораторних досліджень норок на SARS-CoV-2 на основі європейського досвіду.

«Звертаюся до всіх: мова не йде про масові вбивства звірів, закриття ферм чи корупційні перевірки. Я сама прийшла до влади з бізнесу і дуже добре розумію усі проблеми та переживання підприємців, — підкреслила Владислава Магалецька. — Ніхто не буде створювати проблеми там, де їх нема. Але держава має контролювати ситуацію».

Як зазначила Голова Держпродспоживслужби, це питання не тільки національної безпеки і здоров’я людей в Україні, але й усього людства.

«Вірус смертельно небезпечний, він мутує і все в більшій кількості країн виникають проблеми із цими тваринами, — наголосила Владислава Магалецька. — Тому запрошую всіх до конструктивної співпраці заради загального блага!».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: