В Україні хочуть доплачувати медикам, які працюють в освітніх закладах

медики

Проєкт документу направлений на погодження профспілок.

Кабінет Міністрів планує встановити доплату медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форм власності.

Проєкт документу направлений на погодження профспілок, йдеться в повідомленні на сайті Федерації профспілок України.

Згідно з пояснювальною запискою, медична сестра (6-9 тарифний розряд) має посадовий оклад від 3 226 – 3 849 грн на місяць. Водночас лікар у закладі освіти, залежно від тарифного розряду має посадовий оклад від 4 050 – 5 051 грн.

Відповідно, такий низький рівень оплати праці медпрацівників у закладах освіти призводить до їх масового звільнення і, як наслідок, заклади освіти втрачають можливість забезпечувати дотримання державних гарантій здобувачам освіти щодо медичного обслуговування учнів, студентів, слухачів у такий складний період, як розповсюдження коронавірусної інфекції

Тому там пропонують запровадити доплати за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форм власності в розмірі 20% посадового окладу, визначеного за тарифними розрядами Єдиної тарифної сітки.

Доплати хочуть встановити з 1 грудня нинішнього року до кінця дії карантинних обмежень, пов'язаних із поширенням епідемії (згодом пандемії) коронавірусної хвороби COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: