Де у Львові та області можна пройти техогляд

IMG_4585

До кінця нинішнього року Міністерство інфраструктури планує ввести в Україні обов'язковий техогляд для всіх видів транспорту, а не тільки для комерційного.

Натомість до 2022 року збираються перейти на європейські норми проходження техогляду автомобілів. Рішення пов’язане з тим, що Україна повинна виконувати вимоги Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Також метою є підвищити безпеку на дорогах. Техогляд планують перейменувати в «перевірку транспорту на придатність до експлуатації» (ПТПЕ), щоби в українців не виникало асоціацій з корупційним оглядом від Державтоінспекції.

Який транспорт перевірятимуть

  • приватні легкові автомобілі та вантажівки масою до 3,5 тонн будуть проходити першу перевірку через 4 роки з моменту реєстрації, а потім щодва роки;
  • таксі – через 1 рік з моменту реєстрації і щорічно;
  • автобуси, мікроавтобуси – через 1 рік з моменту реєстрації і кожні пів року;
  • вантажівки та напівпричепи з вагою понад 3,5 тонни – через 1 рік з моменту реєстрації і щорічно;
  • мотоцикли з двигуном об’ємом понад 125 кубічних сантиметрів – через 2 роки з моменту реєстрації і кожні 2 роки.

Чи буде здійснюватись позачергова перевірка

Відтак, Мінінфраструктури пропонує ввести обов’язковий техогляд незалежно від дати попередньої перевірки в таких випадках:

  • перереєстрація автомобіля;
  • зміна типу, призначення або параметрів конструкції транспорту;
  • після ДТП.

Хто не буде проходити перевірку

  • транспорт з максимальною швидкістю до 25 км/год;
  • антикварні транспортні засоби;
  • спортивні автомобілі;
  • автомобілі з дипломатичною недоторканністю;
  • трактори і сільгосптехніка з об’ємом двигуна до 50 куб. см.

Як це має відбуватись

Початкова перевірка передбачає візуальну оцінку стану транспорту і перевірку того, чи усунув власник всі зауваження з моменту останнього техогляду. Поглиблена перевірка, в разі якщо виявлені технічні невідповідності, передбачає анулювання свідоцтва про придатність автомобіля до експлуатації.

Водієві доведеться їхати на СТО і повторно складати іспит.

Аби пройти огляд, звертайтесь в одну із сертифікованих лабораторій — «ТРАНС-ВИМІР».

Техогляд авто сьогодні потрібний достатньо великій кількості категорій.

Так, мережа акредитованих лабораторій «ТРАНС-ВИМІР» надає змогу пройти техогляд автомобіля для легкових (M1) та вантажних (N1, N2, N3) авто, автобусів (M2), маршрутних таксі (M3), причепів та напівпричепів (O1, O2, O3, O4), а також інших категорій (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L7, M1G, M2G, M3G, N1G, N2G, N3G).

Окрім цього,  компанія «ТРАНС-ВИМІР» проводить роботи з випробувань та технічної діагностики дорожніх транспортних засобів (автомобілів легкових та вантажних, причепів та напівпричепів) на відповідність усім обов’язковим нормативним документам завдяки сучасному обладнанню.

Тут є спеціальні вимірювальні лабораторії, акредитовані Національним агентством з акредитації України (НААУ) і відповідають усім вимогам національного стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025. Всі процедури обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, що проводяться фахівцями «ТРАНС-ВИМІР» швидкі та зручні.

Де можна пройти техогляд або сертифікацію у Львові та області

У компанії «ТРАНС-ВИМІР» діє 4 станції (у Львові, Стрию, Кам'янці-Бузькій та Новояворівську).

Для того, аби спитати, чи необхідний вашій автівці технічний огляд або у разі, якщо ви впевнені в цьому, просто зателефонуйте до менеджера «ТРАНС-ВИМІР».

Попередньо записавшись, необхідно заповнити коротку форму (кнопка зв’язку) або просто зателефонувати за номером, який ви бачите у розділі контакти.

Загалом, техоглядможна пройти за такими адресами:

 Львів

Стрий

  • село Миртюки Стрийський р-н. вул. Шевченка;
  • [email protected];
  • +38 (096) 827-30-13.

Кам’янка-Бузька

  • м. Кам’янка-Бузька Львівська обл. вул. Героїв Небесної Сотні, 20;
  • [email protected];
  • +38 (096) 827-30-19

Новояворівськ

  • м. Новояворівськ Львівська обл. вул. Шевченка;
  • 35 [email protected];
  • +38 (098) 371-33-55

Що потрібно знати перед проходженням техогляду

Перед проходженням техогляду варто пам'ятати, що транспортний засіб повинен бути чистим як ззовні, так і всередині. Лобове скло без тріщин, а елементи кузова без іржі. Транспортний засіб повинен бути заправлений всіма необхідними експлуатаційними рідинами.

Також гальмівна система та ручне гальмо повинні працювати без збоїв. Покришки повинні бути одного розміру на одній осі з нормальним протектором. Транспортний засіб повинен відповідати всім нормам для експлуатації.

Які документи необхідно захопити з собою

Потрібно взяти свідоцтво про державну реєстрацію транспортного засобу. Документ, що засвідчує особу власника (представника) транспортного засобу, а в разі представника власника – довіреність на право проходження ОТК (для фізичних осіб). Копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (для юридичних осіб).

Як часто потрібно проходити техогляд

Для легкових автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажних автомобілів (незалежно від форми власності) вантажність до 3,5 тонни, причепів до них зі строком експлуатації понад два роки – щодва роки.

Для вантажних автомобілів, вантажність яких понад 3,5 тонни, причепів до них та таксі незалежно від строку експлуатації – щороку. Для автобусів та спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації – двічі на рік.

Нагадаємо, що з 1 травня 2019 року в Україні ступили в силу нові правила проходження обов’язкового технічного контролю (ВТК). Зараз в Україні техогляд обов’язковий для вантажних автомобілів, таксі, автобусів і транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі.

*партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: