Менше ніж 10% інфікованих гепатитами знають про свою хворобу

гепати

За даними Центру громадського здоров’я, за 9 місяців на Львівщині виявлено 54 гострих випадків гепатиту В, 29 – гострих гепатитів С, 313 хронічних гепатиту С та 50 випадків хронічного гепатиту В.

Про це розповів завідувач 7-го відділення інфекційної лікарні Володимир Кальчук, - повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

В Україні інфіковані є майже  1млн 300 тисяч гепатитом В, 87 тисяч гепатитом С. Смертність від гепатитів перевищує смертність від туберкульозу та СНІДу.

«Кожного року помирають від гепатитів та викликаних ними онкологічних ускладнень 1 млн 400 тисяч людей.  Тому ми не повинні забувати про інші інфекційні захворювання, навіть на тлі пандемії ковіду. За статистикою про своє захворювання знає 6 – 9% інфікованих. Медикаменти для лікування є», - наголосив Володимир Кальчук.

На початку року в Україні було виділено 29 тисяч комплектів на лікування гепатиту С. Область отримала в достатній кількості такі комплекти. При виявленні інфікування кожен мешканець області отримує адекватне лікування.

«Усі препарати, якими лікують від гепатиту, дієві. Людина має бути свідома, що треба дбати про своє здоров’я і вчасно обстежуватись, аби діагностувати захворювання на ранньому етапі.  З тих пацієнтів які ми, виявили, переважна більшість лікувалась амбулаторно», - акцентував Володимир Кальчук.

Україна приєдналась минулого року до глобальної стратегії із ліквідації гепатиту. У межах стратегії рівень виявлення гепатитів має становити 90%, 90% інфікованих повинні знати про свій статус,  також планують довести рівень виліковування до 90%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: