У бюджеті не врахували підвищення зарплат медиків - МОЗ

медики

У бюджеті на 2021-ий рік не врахували пропозицію Міністерства охорони здоров'я України стосовно підвищення зарплат медпрацівникам.

Відтак, у відомстві побоюються, що це призведе до відтоку фахівців, повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу в понеділок, 30 листопада.

Йдеться про те, що у міністерстві пропонували закласти в бюджеті зарплату лікаря на рівні 23 тисяч гривень, медсестри – 17 тисяч, молодшого медперсоналу – 12 тисяч гривень.

« У редакції бюджету, яку Кабмін відправив на голосування до Верховної Ради, кошти на таке підвищення заробітної плати не передбачені. Саме тому я за цей бюджет як міністр охорони здоров’я не голосував і не підтримав його», – сказав Степанов.

Як приклад низьких зарплат медиків він навів Житомир, який відвідав напередодні. Там лікар, який займається хворими на гострий мозковий інсульт, без доплат отримує 5800-6000 тисяч грн.

«Будь-яка інша європейська країна за таку роботу платить 5-6 тисяч євро, тобто в 30 разів більше», – додав Степанов.

Він пообіцяв «битися до кінця» за підвищення зарплат медикам. Інакше, вважає міністр, Україну продовжать залишати кваліфіковані лікарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: