У Мінсоцполітики розповіли, кому з пенсіонерів перерахують пенсії

пенсії3
Фото (ілюстративне). З відкритих джерел

У держбюджеті є кошти на виплату пенсій за грудень 2020 року, а також є гроші на планові підвищення 2021 року.

Про це повідомляє ТСН.uа з посиланням на заяву міністерки соціальної політики Марини Лазебної.

За її словами, в проєкті держбюджету-2021 передбачені підвищення пенсій, показники яких залежать від розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.

«Під час засідання уряду (26 листопада. – Ред.) схвалювали проєкт бюджету і я як міністр соціальної політики і як людина скажу: так, звичайно, я хотіла більше грошей на соціальні програми, соціальні ініціативи, але є об’єктивна реальність і треба це враховувати. Бюджет на 2021 рік не передбачає, по-перше, жодного скорочення жодної соціальної виплати. Друге – прожитковий мінімум зростає. Так, він зростає маленькими темпами – 9,3%, він покриває трохи більше прогнозованої інфляції, але все інше – допомоги, які до нього прив’язані, теж будуть підвищені», – зазначила Лазебна.

Ухвалення держбюджету потрібно для того, щоб були підвищені, зокрема, мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, а як наслідок – і пенсії.

Лазебна розповіла, що у зв’язку з тим, що підвищується мінімальна заробітна плата, підвищується ще один важливий соціальний стандарт – мінімальна пенсійна виплата для пенсіонерів, кому виповнилося 65 років, у кого є повний стаж. Вона підвищується на 400 гривень.

«І люди отримуватимуть вже в січні підвищені пенсії, які підпадають під цю категорію. Крім того, в липні буде реалізовуватися програма підвищення пенсій 75-річним. 80-річні пенсіонери будуть знову ж додаткові 500 гривень отримувати. Всі ці речі в бюджеті 2021 року є», – запевнила міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: