В Україні відкрили найвисокогірнішу трасу (фото)

2
Фото: Укравтодор

Укравтодор завершив ремонт 45-кілометрової дороги на Закарпатті.

За інформацією пресслужби, дорога Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я відновлена в межах програми президента Володимира Зеленського Велике будівництво.

Дорога Т-07-18 зв’язує два важливі маршрути, міжнародну трасу М-06 Київ – Чоп та дорогу Р-21 Долина – Хуст, яка перебуває в процесі оновлення. Кажуть, що ремонти доріг у областях завершаться у 2021-му році.

Фото: Укравтодор

Дорога прокладена вздовж Боржавського хребта, проходить через Воловецький та Подобовецький (Пилипецький) перевали, виходить на трасу Р-21 Долина – Хуст. Це також шлях до одного з найбільш відвідуваних природних див України, а саме – до Національного природного парку Синевир.

Ремонт дороги передбачав посилення основи дорожнього одягу, на маршруті оновлено 15 малих та 4 середніх моста.

Щебенево-піщана суміш укріплена цементом – 15 см. Влаштовано вирівнюючий шар асфальтобетону – 10 см та верхній шар із щебенево-мастикового асфальту – 5 см.

Виконано також габіонне кріплення верхових та низових укосів на перевальних ділянках, зокрема, на Воловецькому та Подобовецькому (Пилипецькому) перевалах.

Бар’єрне огородження має світлоповертаючі елементи вмонтовані у деталі конструкцій. Оновлено всі дорожні знаки.

Усі ці масштабні роботи проведено дорожниками в умовах високогір'я. 60% шляху проходить на висоті 500 і вище метрів над рівнем моря. Найвища відмітка по поверхні дороги – 732,38 м над рівнем моря, найнижча – 430,03 м.

При цьому дорога Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я має десятки штучних споруд (мости, труби та підпірні стіни) та складну конфігурацію дороги у плані, а саме велику кількість кривих на кілометр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: