На Львівщині поменшало звернень у стаціонари через коронавірус

магдебург2

Кількість звернень у стаціонари через коронавірус та заповненість ліжкової мережі на Львівщині зменшилася.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Рівень наповненості ліжкової мережі – 48%. Найбільш завантажені — лікарня швидкої допомоги, госпіталь у Винниках, Центр легеневого здоров’я та обласна інфекційна лікарня. У районах найбільше пацієнтів у Стрийській та Нововяворівській лікарнях. Впродовж останніх тижнів маємо позитивну тенденцію щодо кількості звернень до стаціонарів і завантаженості ліжок. Однак все-таки дотримуватись обмеження контактів і носити маски - результативні заходи», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, варіант розгортання мобільних госпіталів розглядатимуть лише у разі, коли існуюча ліжкова мережа буде повністю заповнена.

«Це крайні заходи. Ми повинні готуватись до гіршого і пропрацювати різні варіанти, адже якщо буде погіршення ситуації, краще бути максимально готовими до розгортання тимчасових госпіталів», - додав директор департаменту.

За його словами, має бути вивчена логістика, енергозабезпечення, маршрути пацієнтів, має бути складені зони та підготовлені ресурси для швидкого розгортання мобільних госпіталів.

Тим часом, як розповів Орест Чемерис, спеціальні комісії, які перевірятимуть роботу медзакладів, що приймають хворих на коронавірус, розпочнуть свою роботу до кінця тижня.

За його словами, до комісій, крім департаменту охорони здоров’я, будуть залучені департамент ПЕК, енергетики та управління Держпраці.

Комісії перевірять дотримання правил безпеки щодо забезпечення киснем, енергозабезпечення установ, зокрема, чи втримають вони підключення більшої кількості кисневих концентраторів.

Також буде перевірено розташування кисневих цистерн, та все що стосується безпеки.

Нагадаємо, голова облдержадміністрації Максим Козицький доручив створити на обласному рівні комісію, що з’ясує усі обставини ситуації у Жовківській центральній районній лікарні.

«Зараз комісія у складі керівника анестезіологічного відділення Центру легеневого здоров’я, завідувача реанімаційного відділення 8-ої лікарні, керівника відділу технічного нагляду департаменту під головуванням заступника директора департаменту охорони здоров’я працює на місці та збирає пояснення персоналу, що у день події працював у лікарні», – розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: