Степанов визнав, що «карантин вихідного дня» не зовсім ефективний

карантин дивись 3

У вітчизняному міністерстві охорони здоров'я замислились над скасуванням так званого «карантину вихідного дня», точніше — не продовжуватиме його дію, позаяк обмеження не дали бажаного ефекту.

Про це заявив очільник відомства Максим Степанов в етері телеканалу Україна 24.

«Хочу однозначно сказати, що ми пам'ятаємо, як пройшли перші вихідні, коли, м'яко кажучи, не дотримувалися карантину вихідного дня. Але все-таки бачимо тенденцію до зменшення динаміки зростання... Ми не досягли того ефекту, на який розраховували спочатку, українці не дотримувалися карантину в повному обсязі, як ми прописували», – сказав міністр.

За словами Степанова, в міністерстві не бачать сенсу продовжувати карантин вихідного дня.

«Не думаю, що ми будемо робити таку пропозицію», – прокоментував він.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 1 грудня, в Україні коронавірусне захворювання підтвердили у 12 тисяч 498 людей. Також відомо, що вчора 10 023 пацієнтів одужав, а 221 — помер від ускладнень.

Окрім цього,  11 листопада нинішнього року, уряд підтримав ініціативу МОЗ щодо впровадження в Україні «карантину вихідного дня».

Йдеться про обмеження, які набирають чинності з 00.00 суботи та до 00.00 неділі включно. Себто, працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки, ветмаркети та курсуватиме громадський транспорт. Натомість, всі види атракцій, заклади громадського харчування, великі ТРЦ обмежать у функціонуванні. Щодо кав’ярень, ресторанів чи барів, то вони зможуть працювати лише «на виніс».

На думку Максима Степанова, це чудова альтернатива повному локдауну.

До слова, такий формат обмежень діяв до 30 листопада.

Наразі відомо, що адаптивний карантин триватиме до 31 грудня нинішнього року включно.

За попередньої інформацією, в Україні можуть ввести локдаун, який триватиме з 23 грудня по 15 січня 2021-го року. Утім це не впроваджуватимуть жорсткі обмеження, натомість — їх скорегують під реалії, пов'язані із захворюваністю в кожному регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: