У держбюджеті бракує коштів, аби реалізувати вакцинацію проти COVID-19 груп ризику

вакцина4
Фото ілюстративне

Для вакцинації від COVID-19 людей із груп ризику необхідно 15,1 мільярда гривень, тоді як у нинішній редакції проєкту Державного бюджету на 2021 рік передбачається лише 2,6 мільярда гривень.

Про це пповідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу у вівторок, 1 грудня.

«У 259 мільярдах врахована сума на вакцинацію від «ковіду». Ми розрахували, кого саме ми повинні вакцинувати. Виходячи зі світових цін, про які говорять виробники.

Ми розрахували, що це мають бути всі групи ризику. Як за професійною ознакою - медичні працівники, освітяни, працівники Національної поліції. Також група ризику - «старші за 65 років», люди, які мають супутні захворювання, наприклад, — на діабет або серцево-судинні захворювання.

Держава повинна їх цінувати. Саме тому ми заклали (на вакцинацію — ред.) 15,1 мільярда гривень. Зараз в бюджеті (проекті Держбюджету на 2021 рік — ред.) стоїть 2,6 мільярда гривень. Ми не можемо з цим миритися. Я не можу з цим миритися й дуже розраховую на народних депутатів при прийнятті проекту бюджету», - сказав очільник МОЗ.

Раніше Степанво заявив, що до бюджету в 156,2 млрд грн, який передбачений на охорону здоров’я на 2021 рік, потрібно додати близько 57 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: