У Львові тимчасова президія пропонує провести сесію міськради у п’ятницю

ратуша3
Фото: Микити Печеника, з архіву редакції

Представники трьох фракцій ради Львівської ОТГ вирішили призначити пленерне засідання на 4 грудня.

На засідання тимчасової президії Львівської міської ради прийшли Петро Адамик від «Європейської солідарності», Юрій Мартинюк від «Варти» та Любомир Мельничук від ВО «Свобода». Представники від «Самопомочі» та «Голосу» на засіданні президії не було.

Як розповів Петро Адамик, вчора відбулася зустріч з обраним міським головою Андрієм Садовим, втім вона завершилася безрезультатно. Попри це, як запевнив Петро Адамик, депутати трьох фракцій готові до конструктивної співпраці.

«Депутати Львівської міської ради готові конструктивно працювати у рамках чинних повноважень міського голови та депутатів. Ми маємо новообраного міського голову та готові з ним працювати. Ми не плануємо нічого ні дерибанити, ні узурпувати владу, про що постійно заявляє Андрій Садовий. Ми повинні почати нормальну роботу, бо вибори уже закінчились і ці політичні ігрища не цікавлять людей. Тим більше, коли у нас серйозні виклики – коронавірус, формування бюджету на 2021 рік. Тому ми хочемо максимально швидко запустити роботу Львівської міської ради, обрати керівні органи, комісії та почати працювати над бюджетом. Ми кликали на це засідання усіх представників тимчасової президії із усіх фракцій. У нас вже є позиція «Голосу», що їхня фракція готова прийти на сесію Львівської міської ради, яку ми сьогодні призначили», – запевнив Петро Адамик.

Згідно з рішенням тимчасової президії, 4 грудня розглянуть такі питання:

  1. Оголошення результатів виборів другого туру Львівського міського голови та приведення до присяги новообраного мера та 2 депутатів, котрі ще не присягнули громаді.
  2. Обрання секретаря ради.
  3. Створення регламентної комісії для напрацювання нової редакції регламенту львівської громади.
  4. Затвердження структури та персонального складу комісій Львівської міської ради.

«Секретаря ЛМР потрібно призначити, оскільки саме він керує регламентною комісією та збирає її. А ми маємо приймати бюджет на 2021 рік за новим регламентом. Це важливо, оскільки від цього залежить зарплата медикам і бюджетникам. Також у новому регламенті ми хочемо прописати, щоб чиновник не міг бути депутатом Львівської міської ради. Вето міського голови має накладати сам міський голова, щоб усе було максимально відкрито та прозоро», – пояснив Петро Адамик.

«Алгоритм роботи наступного засідання Львівської міської ради наступний: відкривається сесія, приходить голова ТВК пан Сліпецький, оголошують результати виборів. Далі – міський голова приймає присягу і починає працювати відповідно до порядку денного, котрий буде затвердженим», – додав Петро Адамик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: