У Львові за особливою методикою навчають слуху і мовленню

наевчання

У логопедичному центрі «Розмовляйко» навчають розмовляти завдяки методу Томатіс. Тут сертифіковані спеціалісти навчають дітей і дорослих слухати по-новому, розуміти й осмислювати почуте глибше та краще, і, відповідно, відтворювати та використовувати цю інформацію у майбутньому.

У логопедичному центрі «Розмовляйко» навчають розмовляти завдяки методу TOMATIS . Тут сертифіковані спеціалісти навчають дітей і дорослих слухати по-новому, розуміти й осмислювати почуте глибше та краще, і, відповідно, відтворювати та використовувати цю інформацію у майбутньому.

Саме в дитячому віці закладаються основи когнітивних процесів: мислення (аналіз, синтез), пам’ять, увага, а в подальшому вони лише вдосконалюються у процесі спілкування і навчання. Якщо ж через якісь причини з’являються прогалини на певних етапах розвитку, то подальше вдосконалення набутих умінь і навичок буде неможливим, з’явиться та зростатиме відставання від норми, що спричинить труднощі у навчанні, спілкуванні і взаємодії з іншими.

Метод TOMATIS застосовується як для дорослих, так і для дітей. Він є особливо актуальним для осіб, що професійно користуються голосом, наприклад, співаків і акторів.

Найчастіше метод Томатіс сьогодні використовують як професійний супровід логопеда, педагога чи психолога, коли корекційна робота триває довгий час, а результати незначні, або коли корекційна робота зупинилась на певному етапі і не просувається далі.

Зауважимо, що використання цього методу у жодному разі не може замінити роботу спеціалістів, а лише дозволяє значно покращити досягнуті результати, сприймати надану спеціалістом навчальну інформацію та закріпити її на високому рівні.

Тренування за методом TOMATIS можна пройтиу логопедичному центрі «Розмовляйко». Тут є оригінальне обладнання апаратури TalksUp, а також сертифіковані спеціалісти, які проводять консультації та пишуть індивідуальні програми курсу. Перевірити сертифікат спеціаліста можна на офіційному сайті методу TOMATIS, у базі спеціалістів.

У центрі «Розмовляйко» TOMATIS -терапія проводиться дітям із затримкою мовленнєвого розвитку; затримкою психічного розвитку; із загальним недорозвиненням мовлення 1-4 рівня; дітям із алалією, дизартрією, фонетико-фонематичним недорозвиненням мовлення; дітям із дисграфією, дислексією, диспраксією, ехолалією; дітям із синдромом дефіциту уваги, порушеннями координації, порушеннями емоційно-вольової діяльності, порушеннями обробки слухової інформації.

Детальну інформацію про рекомендації, протипоказання, тривалість курсу та час прослуховування можна отримати у спеціалістів центру «Розмовляйко».

Довідка

Метод TOMATIS  – це система слухових тренувань, які покращують сприйняття і переробку мозком інформації з навколишнього середовища.

Метод TOMATIS є педагогічною програмою, а не медичним лікуванням чи методом медичної діагностики, як багато хто думає. Коли батьки чують слово «стимуляція», одразу ж уявляють медичні пристрої з безліччю додаткових кнопок і налаштувань, що передають електричні імпульси та впливають на мозок, свідомість і дитину в цілому. Насправді це не так.

Метод корекції слуху був запатентований у ХХ столітті Альфредом Томатісом, французьким отоларингологом, для оперних співаків та авіаційного персоналу, які найбільше стикалися з порушеннями слуху і голосу. Дослідник зробив висновок, що існує тісний зв'язок між голосом і слухом, згідно якого «голос може відтворювати тільки те, що чує вухо». Вчений досліджував це питання, вивчав взаємозв’язок між мозком і вухом, удосконалював свій метод. А у 1990-х була проведена стандартизація усіх цих процедур з метою формування єдиної й універсальної методики, прийнятої в усьому світі, яка на сьогодні застосовується у багатьох сферах.

*реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: