Рада змінила порядок надання реабілітаційної допомоги

рада

В Україні зміниться надання реабілітаційної допомоги. Верховна Рада у другому читанні схвалила законопроєкт №3668 «Про реабілітацію осіб з обмеженнями життєдіяльності».За законопроєкт проголосували 288 нардепів, повідомляє РБК-Україна.

В Україні зміниться надання реабілітаційної допомоги. Верховна Рада у другому читанні схвалила законопроєкт №3668 «Про реабілітацію осіб з обмеженнями життєдіяльності».
За законопроєкт проголосували 288 нардепів, повідомляє РБК-Україна.

В Україні введуть сучасну систему «реабілітації у сфері охорони здоров'я». Вона передбачає, що реабілітаційну допомогу українці зможуть отримати безпосередньо в установах охорони здоров'я з самого початку захворювання або травми.

Також у законі прописане введення індивідуального реабілітаційного плану, який реєструє всі наявні функціональні обмеження пацієнта, повний обсяг наданих реабілітаційних втручань і зміни ступеня обмежень життєдіяльності пацієнта.

Згідно з проєктом, з'явиться новий вид господарської діяльності - «реабілітаційна практика». Вона вимагає окремого ліцензування, ґрунтується на реабілітаційній стратегії охорони здоров'я і принципово відрізняється від господарської діяльності у вигляді «медичної практики».

Цей закон набере чинності наступного дня після опублікування. Однак у дію його введуть після закінчення шести місяців з дня його опублікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: