Великий розпродаж: у Фонді держмайна розповіли про плани приватизації на Львівщині

630_360_1516282431-3694

Регіональне відділення Фонду держмайна України по Львівській, Закарпатській та Волинських областях готує до приватизації низку ліквідних об’єктів на Львівщині.

Регіональне відділення Фонду держмайна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях готує до приватизації низку ліквідних об’єктів на Львівщині.

Про це під час брифінгу розповів начальник регіонального відділення Владислав Калинець.

«Щодо ліквідних об’єктів, які зараз знаходяться у роботі, і готуються на продаж - це єдині майнові комплекси, зокрема «Львівдіпронафтохім» на вул. Золотій, Інститут НАН на вул. Ткацькій, Дашавський завод композиційних матеріалів. Також це низка акціонерних підприємств, де ми є учасниками продажу акцій - це констукторське бюро конвеєробудування у Львові, «Укрзахідвуглебуд» у Черногограді», - розповів Владислав Калинець.

За його словами, очікується підписання ще 9 договорів купівлі-продажу державного майна оціночною вартістю близько 10 млн.грн.

«Це не враховуючи спиртового напрямку. Зокрема на Львівщині вже проведено два аукціони. Лопатинський спиртзавод при стартовій ціні 18,7  млн.грн було продано за 50 млн. Суходільський спиртзавод при стартовій ціні в 21,7% млн, грн продали за 60,3 млн. По цих аукціонах підписані договори, очікуємо надходження до бюджету 110,3 млн.грн», - розповів начальник відділення.

Цього року очікується ще два аукціони з продажу спиртзаводів.

«Це Воютинський завод, де стартова ціна становить 32 млн.грн, та Великолюбінський – стартова ціна  - 29 млн. грн. Аукціони заплановані на 17 та 24 грудня», - розповів Владислав Калинець.

За його словами, всі 4 спиртзаводи, які продаються цього року не працюють і законвсервовані.

«Кейсом, яким може похвалитися Львівщина є спиртова галузь. Лише Україна і Білороусь з пострадянських країн, не віддавали цю галузь у приватні руки. Держава на утримання таких підприємств витрачає близько 100 млн грн. в рік – це нонсенс. Це також буде один з кроків до  детінізації спиртової галузі», - додав директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

Він каже, що ЛОДА разом з відділенням ФДМУ перевіряють, як використовується державне майно.

«Майна є багато і потрібно дивитися як воно загосподарьовується. ЛОДА і відділення ФДМУ проводять регулярні перевірки і станом на сьогодні ми додатково виявили близько 102 тис. кв.м площ, які можуть бути загосподарьовані. Переконаний, що це не фінальна цифра і ми зможемо цей показник ще збільшити», - розповів Степан Куйбіда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: