ВООЗ розглядає можливість введення е-сертифікатів вакцинації для подорожей

вакцина
Фото ілюстративне

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вивчають перспективи введення електронних сертифікатів вакцинації, які можуть використовуватися під час подорожей світом.

Про це сказав медичний експерт ВООЗ під час онлайн-брифінгу в Копенгагені, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Reuters.

«Ми дуже уважно вивчаємо варіанти використання технологій в заходах захисту щодо COVID-19, один з них – це те, як ми можемо працювати з державами-членами над сертифікатом електронної вакцинації», – сказав він.

Водночас у ВООЗ рекомендують утриматися від використання так званих паспортів імунітету для пацієнтів, які вилікувалися від коронавірусної інфекції.

Міжнародна асоціація повітряного транспорту, яка прописує правила для безпечних, регулярних і рентабельних повітряних перевезень людей і вантажів по всьому світу, заявила в понеділок, що «цифровий пропуск здоров'я», який може включати інформацію про вакцинацію, є ключем до відкриття кордонів.

9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19, BNT162b2, продемонстрував 95-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше інфіковані SARS-CoV-2. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із прийому двох доз.

Компанія Moderna також подала запит американським і європейським регуляторам на термінове затвердження своєї вакцини від коронавірусної інфекції. Очікується, що FDA розгляне заявку Moderna 17 грудня.

Moderna і Pfizer сподіваються вже в грудні почати першу хвилю вакцинації в США.

У середу Велика Британія схвалила вакцину від COVID-19 від компанії Pfizer, випередивши весь інший світ в гонці за початок найважливішої програми масової вакцинації в історії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: