ВР підтримала збільшення граничного віку для роботи на держслужбі

вру3

Відповідне рішення підтримали 260 народних депутатів.

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про державну службу» №4096 щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі.

Відповідне рішення підтримали 260 народних депутатів, передає УНН.

«Прийняття законопроекту сприятиме забезпеченню ефективного функціонування державних органів та впровадження гнучкого підходу у врегулюванні граничного віку перебування на державній службі, відповідно до практики законодавства країн ЄС», - сказав голова підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

З його слів, комітет за результатами розгляду вирішив рекомендувати прийняти законопроєкт за основу.

Нардепи також підтримали скорочення наполовину строків подачі пропозицій і правок та підготовки законопроєкту до другого читання.

Згідно з документом, передбачається внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо можливості, повторного призначення на один рік державного службовця, який досяг пенсійного віку без обов’язкового проведення конкурсу щорічно.

Зокрема, частину четверту статті 83 Закону пропонується доповнити частиною четвертою такого змісту: «У зв’язку з потребами служби державний службовець за рішенням суб’єкта призначення може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку за його згодою. Рішення про продовження строку перебування на державній службі приймається суб’єктом призначення щороку, але не більш як до досягнення державним службовцем 70-річного віку».

На думку авторів, актуальність зазначеного питання обумовлена, перш за все, захистом інтересів суспільства та держави, адже у виняткових випадках, виникає потреба у залишенні державного службовця на займаній посаді після досягнення ним 65-річного віку для більш ефективного функціювання державного органу.

Крім того, законопроєктом пропонуються зміни до абзацу другого частини четвертої статті 91 Закону України «Про державну службу» щодо відповідності Закону України «Про державну службу» до Конституції України з питань здійснює Головою Верховної Ради України повноважень, як суб'єкта призначення стосовно Керівника Апарату Верховної Ради України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: